“Noget om Grace” af Carey Heywood

image_pdfimage_print

Noget om Grace

Original titel: Noget om Grace
Forfatter: Carey Heywood
Oversat af: Astrid Lindeloff
Genre: Ungdomsbog
Sider: 261
Forlag: Palatium Books
Udgivelsesdato: 10. juni  2019

duo 4½

 

 

 

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

Jeg var spændt på at læse noget mere fra Carey Heywood, og selvom jeg blev lidt frustreret i starten, så gik det hurtigt over.
streg

Resumé

Den unge klinikassistent Grace bor i kolde og barske Ohio og ville være helt alene, hvis hun ikke havde sin kæreste Jon. Hendes forældre er nemlig død i en ulykke, hun er enebarn, og hendes bedsteforældre er for længst borte. Hun troede, at Jon var sit livs kærlighed, men da han mister sit arbejde, begynder han at opføre sig anderledes og modbydelig. En dag dukker der et uventet brev op, som kan forandre hendes liv. Spørgsmålet er bare, om hun er klar til at give slip?

streg

Anmeldelse

Jeg fik ikke lige den bedste start på ’Noget om Grace’ – muligvis fordi jeg liste havde læst en bog, hvor fyren behandler pigen dårligt, og pigen bare finder sig i det. Derfor var de første 60 sider ret frustrerende at læse, men så skete der noget!

Bogen er bygget op omkring de fem sorgfaser: benægtelse, vrede, forhandling, depression og accept. Jeg skulle lige forstå det i starten, men så gav det egentlig meget god mening. Grace har virkelig mistet meget, og er efterladt helt alene tilbage i verden, og den følelse må være virkelig svær at gå rundt med. Derfor begyndte jeg også at forstå, hvorfor hun blev sammen med Jon.

Heldigvis tager historien en drejning, som jeg var virkelig stor fan af, både for Graces skyld og fordi jeg gerne ville have en ny retning på hendes historie. Det fik jeg også, og jeg blev virkelig glad for, at hun fandt ud af, at hun fortjente bedre og fik konfrontereret Jon med det.

’Noget om Grace’ er en virkelig hyggelig, sød og kærlighedsfuld bog, der tager udgangspunkt i sorgen, og hvordan Grace kommer igennem de forskellige sorgfaser. Det var en vinkel, jeg ikke havde oplevet før, og som jeg endte med at kunne lide. Sorgen kan ellers godt være tung at have med at gøre, men jeg synes det blev gjort på en fin måde i bogen, så det heller ikke overtog hele historien.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.