“Øjnene der ser” af Sara Shepard

image_pdfimage_print

Øjnene der ser

Original titel: Two truths and a lie
Forfatter: Sara Shepard

Serie: The Lying Game
Genre: Ungdomsbog
Sider: 261
Forlag: Politikens forlag
Udkom: 15. juni 2012

DUO stjerner 4

 

 

 

’Øjnene der ser’ fortsætter med sin nervepirrende historie om Emma og Sutton, som prøver at finde frem til Suttons morder. Bogen er bygget op på samme måde som de forrige bøger i serien.

streg

Resumé

Mange ønsker Sutton død og der er mange mistænkte, som Suttons tvillingesøster skal prøve at navigere rundt i, i det at Emma har overtaget Suttons gamle liv.  Mistænkte dykker op i billedet og bliver udelukket igen. Emma er fortsat ikke tættere på at finde morderen. Et navn bliver dog ved med at dykke op. Thayer Vega, han har været væk i flere måneder og dykker pludselig op en nat i Suttons soveværelse. Han er den sidste der så Sutton i live, men hvad skete der? Ved Thayer, hvem Emma er?

streg

Anmeldelse

’Øjnene der ser’ fortsætter lige hvor den forrige bog i serien slutter. Emma og Sutton prøver fortsat at finde hoved og hale i mysterierne omkring Suttons død og tidligere liv. Der er mange mistænkte, og jeg sidder stadig og prøver at gætte med om, hvem der kunne være Suttons morder. Jeg bliver lige så opstemt som Emma, når hun får alle ledetrådene til at passe sammen. Der er også utrolig meget spænding med i bogen og jeg elskede det. Men vi er ikke kommet tættere på hvem der har dræbt Sutton.

I ’Øjnene der ser’ koncentrerer vi os meget om Thayer, og at det er ham der kunne være morderen. Der er flere og flere spor, og man føler at man kommer tættere på, indtil det øjeblik hvor man finder ud af at man er tilbage ved starten. Jeg kan ikke undgå at sidde og blive frustreret over deres handlinger nogle gange. Man kan altid være bagklog, og sige sådan skulle hun ikke have gjort. Dette betyder for mig, at jeg lever mig rigtig meget ind i serien, hvilket betyder at forfatteren har fået mig fanget, fordi jeg bliver nødt til at blive ved med at læse, indtil jeg har fundet ud af hvem morderen er.

Harmonien mellem Emmas og Suttons tanker fungerer stadig utroligt godt, da man får begges tanker med og deres udvikling, selvom Sutton egentlig er død. Jeg føler det fungerer rigtig godt og giver læseren ekstra bidder til at forstå historien bedre. Nogle gange skal man dog minde sig selv om, at det kun Sutton der ved det, og ikke Emma.

’Øjnene der ser’ føles dog som en ”in-between” bog. Jeg følte ikke der skete noget helt vildt i den, men jeg ville helt sikkert skulle læse den for at få en større sammenhæng, og for at få en bedre forståelse af Emma og Suttons historie. Hvis du kunne lide de foregående, bliver du derfor nødt til at få læst denne, da jeg er sikker på, at du også stadig vil blive endnu mere fanget af mysteriet.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


1 thought on ““Øjnene der ser” af Sara Shepard

  1. Pingback: “Gemmeleg” af Sara Shepard | deungesord.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.