“Onshore #1: Hvor jeg hører til” af Katja L. Berger

Onshore

Original titel: Onshore #1: Hvor jeg hører til
Forfattere: Katja L. Berger
Genre: Young Adult
Sider: 268
Forlag: Tellerup

Udgivelsesdato: 30. april 2019

DUO 6 stjerner

 

 

 

 


Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret

En voldsom og anderledes ungdomsroman som alle bør læse.

streg

Resumé

Hannah er vant til at være den usynlige pige, som gør det godt i skolen, ser Ryan Gosling film hver lørdag aften og har en god familie, hvor ingen skændes. Lige indtil Justin kommer ind i billedet. Hannah bliver kastet ned i sorgen og skyldfølelsens afgrund, hvor hun ikke kan finde ud igen. Lige indtil Chuck kommer ind i billedet. Han ser hende som hun er; ødelagt, opslugt af selvlede og fuld af potentiale. Det samme er de andre unge som arbejder på Chucks café i New Smyrna Beach. Kan en enkelt sommer redde Hannah?

streg

Anmeldelse

Katja L. Berger har skrevet dette års ungdomsroman som på bedste vis håndtere efterskælvet efter et overgreb og en ulykke, på en måde som ellers sjældent bliver portrætteret så realistisk som i ”Hvor jeg hører til”, hvor det bliver vist, at nogle gange er den lykkelige slutning ikke en, vi kan forestille os være lykkelig.

Familiedynamikken og karakterforhold bliver hurtigt og effektivt opbygget i denne roman, så det kommer ikke som et chok, hvor hurtigt problemstillingen indtræder. Katja L. Berger kommer elegant over en ellers voldsom scene og lader minderne fra den aften følge læser og hovedpersoner længere ind i bogen, indtil det andet chok kommer. Der følger en flot rød tråd igennem den første halvdel af bogen, hvor flere episoder er skyld i hinandens ulykke.

Dertil flytter hovedpersonen til New Smyrna Beach, noget som ellers virker lidt drastisk, men ikke desto mindre får forfatteren afviklet det godt og fyldestgørende, så læsere kan følge med i fortællingen på lettest vis. Man bliver introduceret for et miljø, som spiller en stor rolle i udviklingen for hovedpersonen og lægger godt op til de andre bøger, som skal handle om de andre unge på caféen.

Bogen slutter ret brat på en helt ny og anden måde, end man egentlig havde forventet, og forfatteren formår virkelig at markere sin roman således. Den slutning glemmer man nemlig ikke foreløbig, og slutningen giver bogen dybde på en helt særlig måde, man næsten ikke kan forestille sig.

Alt i alt, så er ’Hvor jeg hører til’ en fantastisk ungdomsroman, der tager fat i seriøse emner på en helt ny måde, og som virkelig får en til at tænke mere over hvad lykke i virkeligheden er. Derfor får romanen 6 stjerner, og den anbefales varmt til alle.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *