“Oprører” af Louise Haiberg

Titel: “Oprører”
Serie: Dæmondræberen
Forfatter: Louise Haiberg
Udkom: 10. oktober 2013
Sider: 482
Forlag: Tellerup

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

Jeg har aldrig haft den store interesse for bøger om engle og dæmoner, men ”Oprører” var original, spændende og fangede mig til sidste side!

streg

Resumé

Dominic er en dæmon.
Engang nød han at bo i helvede og pine og plage andre hvileløse sjæle, husere med andre dæmoner og mest af alt slå englene ihjel i den krig, der har foregået siden tidernes morgen.
Men noget ændrede sig. Han mistede lysten til at slå engle ihjel. I stedet fandt han det meget mere spændende og adrenalingivende at slå dæmoner ihjel, hvilket resulterer i, at han, til Lucifers store vrede, forlader Helvede for at bo på ”Mellemetagen” (Jorden).

Han lever som jaget vildt, indtil han kommer under englenes beskyttelse, men trods det jagtes han næsten konstant af dæmoner, der vil fange ham og bringe ham tilbage til Helvedets flammer til gengæld for en stor dusør, som Lucifer har udlovet.

En dag møder Dominic Tia, en nedfalden engel. De har en underlig forbindelse, som ingen af dem rigtig forstår. Inden de får en chance for at finde ud af, hvad det kan skyldes, finder de ud af noget forfærdeligt – de faldne engle og dæmonerne fra Helvede har lavet en sammensværgelse, som kan skabe total kaos både på jorden, i Helvede og i Himlen.
De er de eneste, der kan forhindre det – men vil englene lytte, eller er det for sent?

streg

Anmeldelse

”Oprører” er den første bog i det, der kommer til at blive en trilogi om ”Dæmondræberen” ved navn Dominic. Bogen er den danske forfatter Louise Haibergs debutroman. Det er ikke ofte, at jeg læser bøger skrevet af danske forfattere. Det er egentlig ikke, fordi jeg ikke kan lide danske forfattere – der findes bare ikke særlig mange bøger i de genrer, jeg godt kan lide, som er skrevet af danske forfattere.

”Oprører” er klart en undtagelse; den har spænding, action, engle og dæmoner – og jeg elsker det! Jeg har aldrig haft stor interesse for bøger omhandlende engle og dæmoner, men ”Oprører” fangede mig virkelig, og flere gange endte jeg med at ligge vågen og læse til langt over midnat.

En ting, jeg lige skulle vænne mig til, da jeg gik i gang med bogen, er sproget. Dominic er trods sin tilværelse på jorden en dæmon, og derfor er hans sprog ikke altid lige stuerent. Han smider om sig med bandeord, og det er ikke ret tit, at man møder sprog i bøger, hvor der bandes så meget. I starten irriterede det mig lidt, men efterhånden blev selve sproget så meget en del af Dominic, at det ville virke helt underligt, hvis han ikke bandede.

De fleste kapitler er skrevet med Dominic som fortæller, men da han møder den faldne engel Tia kommer der også nogle kapitler, hvor hun er fortælleren. Skrivestilen i disse kapitler er markant anderledes – det kan godt være, at hun er falden, men trods alt var hun engang en engel. Der er altså ikke mange eder og forbandelser i hendes ordforråd. Det er fedt, hvordan kapitlerne let og elegant skiftede mellem Dominic og Tia uden at jeg på noget tidspunkt var i tvivl om, hvem der var fortælleren.

Den måde, verdenen er opbygget på, er også meget interessant. Englene og dæmonerne kæmper i deres endeløse stridigheder mod hinanden. De bruger menneskekroppene og besætter dem. På den måde forklares diverse krige i verdenshistorien med, at det var englene og dæmonerne, der udkæmpede dem med menneskerne som hylstre. Hele den ide er meget godt fundet på, og det fungerede rigtig godt.

Alt i alt er ”Oprører” virkelig en god bog, som overgik alle mine forventninger. Jeg vil anbefale den til dig, hvis du kan lide overnaturlige bøger – ikke nødvendigvis bøger om engle og dæmoner. Det er i hvert fald virkelig en super bog, og jeg glæder mig, til den næste i serien udkommer.

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *