“Opvågningen” af Pernille Neergård

Opvågningen

Original titel: Opvågningen
Forfatter: Pernille Neergård
Serie: Verdensherrerne
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sider: 364
Forlag: Dreamlitt
Udgivelsesdato: 17. september 2018

duo 4½

 

 

 

Reklame – Tak til Bog & Idé for at sponsere bogen. (Direkte link til bogen her. Læs mere om serien her og Pernille Neergård her)

Den flotte forside på ’Opvågningen’ var helt klart det, der først lokkede mig, men da jeg læste bagsideteksten, lød den også til at være lige noget for mig.
streg

Resumé

Annas evne vågner pludseligt op, da hun har et opgør med sine forfølgere. Hun bliver sendt til jordens parelleverden, Elamenta, for at lære at kontrollere sine kræfter. Det betyder dog også, at Anna nu befinder sig i midt i en racekrig mellem Elamenta og Skyggeriet. Da det viser sig, at hendes evne udviser særlige egenskaber, bliver hun undervist af selveste Seeren, men hvorfor underviser han hendes i emner, der er forbudt for andre elever på Underskolen?

streg

Anmeldelse

’Opvågningen’ har en af de mest fængslende forsider, jeg nogensinde har set, og det var derfor også den, der lokkede mig i starten. Jeg var dog spændt på universet, da det virkede som noget nyt til fantasygenren, eller i hvert fald med nogle nye elementer. Det skal dog også siges, at det er et ret avanceret og komplekst univers med mange lag.

Af samme grund tog det mig lidt tid at komme ordentlig ind på karaktererne, fordi jeg lige skulle forstå, hvilket univers jeg bevægede mig i. Men omkring halvvejs begyndte jeg at blive ret opslugt, og der havde jeg også fået et godt nok indtryk af karaktererne til at kunne skille dem ad og forstå, hvad de bidrog med til historien.

Når det er sagt synes jeg dog, at det virker som et interessant og spændende univers, som jeg bestemt gerne vil dykke nærmere ned i, da jeg nu har fået styr på grundelementerne. Derudover er der masser af spænding til stede, og jeg er meget nysgerrig på at finde ud af, hvordan Annas historie fortsætter.

Hun er også en pige, der virkelig kæmper og gerne vil kæmpe sine egne kampe. At hun ikke altid får lov til det, er så en anden side af sagen. Men jeg endte med at kunne lide hende, selvom jeg godt kunne bruge at lære hende endnu bedre at kende. Det er fedt, at de nordiske guder er flettet ind, og det fungerer også overraskende godt. Nu er jeg bare spændt på at finde ud af, hvilke hemmeligheder der kommer frem i lyset i fortsættelsen.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *