“Os to på fredag” af Abbi Glines

Os to på fredag

Original titel: Until Friday night
Forfatter: Abbi Glines
Serie: The Field Party

Genre: Young Adult
Sider: 285
Oversat af: Anne Krogh Hørning
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 12. juli 2017

DUO 6 stjerner

 

 

 

Tak til Turbine for anmeldereksemplaret

Jeg er vild med Abbi Glines bøger. ’Os to på fredag’ er en sød, sjov, kærlig bog og omhandler en masse dybe emner.

streg

Resumé

The Golden boy West Ashby er skolen populære fyr og en stor stjerne på fodboldholdet, men der er ingen som kender hans store hemmelighed, og ingen ved hvad der sker bag hjemmets fire vægge. En aften møder han skolens nye mystiske pige, Maggie, ved en tilfældighed. Maggie er stum og hun har besluttet sig for ikke at tale igen, fordi hun bærer rundt på en stor sorg. West afslører sin hemmelighed for Maggie, fordi han forventer, at han kan føle sig sikker på, at hun ikke vil sige noget eller fortælle det videre. Men hvad han ikke regner med sker, er at han får et svar fra hende.

streg

Anmeldelse

Jeg er rigtig vild med alle Abbi Glines bøger og har læst en del af dem på engelsk. Så jeg blev utrolig glad, da jeg så, at Turbine er begyndt at oversætte dem. Især da jeg så, at de nu også tager fat på serien ’The Field Party’, efter at der er kommet et par bøger i ’Rosemary Beach’ serien. Jeg var meget vild med ’Os to på fredag’, da jeg læste den på engelsk. Så jeg havde selvfølgelig en del forventninger til bogen, da jeg skulle læse den på dansk, og den blev faktisk bare endnu bedre.

Jeg kan rigtig godt lide, at vi får lov til at få synsvinklen fra både Maggie og West. Det gav et rigtig godt helhedsbillede af deres personligheder og følelser, men også af de situationer som de begge kommer ud for, og hvordan de opfatter dem. Jeg kunne også rigtig godt lide Maggie lige fra starten. Hun er denne her stille og rolige pige, som bærer på en virkelig stor sorg, og det er måden, hun har valgt en måde at tackle den på. West er den populære dreng, som er lidt af et svin, når man først møder ham, men lige så snart man lærer ham at kende, finder man ud af, at han rummer meget mere, og man ser virkelig hvordan han har valgt at tackle sin sorg. 

Det er helt sikkert også en af de store budskaber i ’Os to på fredag’, synes jeg. Fordi den viser tydeligt, at der er forskellige måder at tackle sorg på og hvordan det kan have en stor betydning for os. Et andet stort budskab er også kærligheden, hvad den kan betyde for os, og hvordan den også kan ændres til noget, som man ikke altid har kontrol over. Jeg synes at Abbi Glines skriver rigtig godt, og jeg glæder mig altid til at læse hendes bøger, og kan sagtens læse dem flere gang. Dette kommer helt sikkert også til at gøre sig gældende for ’Os to på fredag’.

Det var en fornøjelse af få lov til at læse ’Os to på fredag’ på dansk. Jeg kunne virkelig give alle på Turbine forlaget en stor krammer, fordi de er begyndt at oversætte dem. Jeg elsker det virkelig, så jeg kan kun sige til alle, at de skal tage fat i ’Os to på fredag’, fordi den er en sød, feel-good bog, som bare indeholder mere end hvad man forventer. Jeg glæder mig meget til at få lov til at læse videre i denne serie.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *