“Outlander – Sangen i knoglerne” af Diana Gabaldon

image_pdfimage_print

outlander

Original titel: An Echo in the Bone
Forfatter: Diana Gabaldon
Serie: Outlander

Genre: Skønlitteratur
Sider: 979
Oversat af: Anders Juel Michelsen
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato
: 17. september 2019

DUO stjerner 4

 

 


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

Så kom vi tilbage til Jamie og Claire, som helt sikkert er ”power parret”, som holder stemningen og spændingen oppe i bogen og som gør, at jeg fortsat har lyst til at følge med.

streg

Resumé

Den amerikanske opstand raser, og Claire og Jamie ved allerede, hvordan det kommer til at ende. De ved, at der ikke er nogen sikkerhed for, at de kommer til at overleve. Men de kan heldigvis være glade for, at Brianna og Roger er forholdsvis sikre i fremtiden. De har bosat sig i et skotsk hjem, hvor de leder efter ledetråde for at kunne finde ud af, hvad der er sket med familien. De finder nemlig breve fra Claire og Jamie, og de afslører en hel del omkring deres rejse og omkring hele familiens fremtid, fordi familien Mackenzies fremtid i det skotske højland er på mystisk vis forbundet med liv og død i det krigshærgede koloniserede Amerika.

streg

Anmeldelse

Jeg må indrømme, at jeg var ret glad for at fortsættelsen til den sidste bog kom så hurtigt, fordi dette betød, at jeg faktisk kunne læse dem lige i rap. Det gjorde, at jeg ikke skulle bruge så lang tid til at komme ind i historien igen. Men man kan sige, at vi kommer ret meget tilbage til, hvor vi sluttede. Nu er det selvfølgelig svært ikke at spoile alt for meget i serien, men jeg synes det var rigtig fedt, at forfatteren gør brug af nogle af de redskaber, som jeg var ret vild med i de første bøger, nemlig denne tidsrejse gennem de forskellige steder rundt om i verden.

Det betød, at familien nu er blevet splittet op, og vi fortsætter med at følge Claire, Jamie, Brianna og Roger. Det fungerer rigtig godt, at vi skiftes til at følge hver deres synsvinkler, som gør, at der kommer et godt flow i bogen, og at spændingen bliver holdt oppe. Denne omgang følger vi selvfølgelig andre personligheder, som er rundt omkring familien, men denne gang følger vi også Willie/William, som giver os synsvinklen for den amerikanske borgerkrig, indtil familien bliver blandet helt ind i det igen.

Jeg var desværre en smule træt af at følge ham. Jeg kunne ikke rigtig få en relation til ham igennem bogen, selvom at han faktisk kommer ud for en masse spændende ting, men jeg ville bare hellere følge familien, som man har lært at elske. Så som sagt tidligere i mine anmeldelser af bøgerne, som har bevæget sig hen af mod Amerika, har jeg virkelig ikke den store viden om den amerikanske borgerkrig, og jeg må indrømme, at jeg har svært ved at få mig sat ind i det igennem bøgerne her. Det betyder også, at samlet med de synsvinkler som jeg gerne vil videre fra, så bliver bogen en smule langtrukken for mig, og det er altså en bog med mange sider, så til tider var det svært at føle gejsten for at læse videre.

Men det, som holder tingene oppe, er helt sikkert forholdet mellem Jamie og Claire, samt deres personligheder, som jeg rigtig godt kan lide at følge. De kommer altid ud for en del ting, som de skal kæmpe sig ud af, og det øger spændingen, fordi man virkelig holder med sine hovedpersoner. Derudover har vi jo også Brianna og Roger, som prøver at finde ud af, hvad der er sket med deres kære og det er på baggrund af det, at jeg fortsætter med at læse bøgerne, og at jeg ser frem til at finde ud af, hvad der yderligere kommer til at ske i serien.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.