“Overtalelse” af Jane Austen

overtalelse

Original titel: Persuasion
Forfatter: Jane Austen
Forlag: Lindthardt & Ringhof
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 253
Udgivelsesdato: 1. november 2017

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Tak til Lindthardt & Ringhof for anmeldereksemplaret.

Jeg kunne rigtig godt lide historien i Jane Austens roman, ’Overtalelse’, men det var først da jeg fik set filmen, at jeg forstod helt, hvordan den hang sammen og blev rigtig glad for den.

streg

Resumé

Som 19årig bliver Anne Elliot forelsket i den fattige og ambitiøse søofficer Frederik Wentworth. Hendes familie overtaler hende dog til at bryde forlovelsen med ham, da de mener, han er et dårligt parti for hende. 8 år senere møder de hinanden igen – Anne er stadigvæk forelsket i Frederik, men har han tilgivet hende, for at afvise hende dengang?

streg

Anmeldelse

’Overtalelse’ er en bog, som jeg faktisk havde meget blandede meninger om, og hvor jeg først rigtig fandt ud, hvad jeg syntes om den, efter at jeg så filmen, som er baseret på bogen. Det er utroligt tungt sprog, som kræver stor opmærksomhed og tålmodighed, da det er et sprog, vi slet ikke bruger i dag. Derfor tog det også mig en del tid at læse den.

Det tog ret lang tid, inden jeg helt havde styr på historien, men da det så skete, kunne jeg virkelig godt lide den. Det var først fra omkring de sidste 80 sider, at jeg følte, at historien rigtig begyndte at flyde og siderne vendte sig af sig selv.

Jeg kunne dog rigtig godt lide Anne. Det var så fedt, at hun ikke gav op på kærligheden, på trods af at hun havde afvist den otte år tidligere. Derudover lader hun ikke familien diktere hvad hun skal, selvom de ellers gør det ihærdigt forsøg, men da hun først har gået imod sig selv, da hun brød forlovelse med Frederik, beslutter at hun ikke vil lade sig kommandere rundt.

Filmen, som er baseret på bogen, giver et rigtig godt indblik, og jeg var virkelig glad for at jeg så den, så jeg fik en bedre forståelse. Det hjalp mig også med at få sat ansigter på karaktererne vi mødte, hvilket gjorde at ’Overtalelse’ steg i graderne hos mig.

’Overtalelse’ er helt sikkert en bog, du skal give dig i kast med, hvis du godt kan lide nogle af de andre Jane Austen bøger, og da det er hendes sidste, hun selv færdiggjorde, gør det det lidt mere specielt at læse den. Det er ret vildt at tænke på, at den blev udgivet helt tilbage i 1818 – det er godt nok en del år siden, hvilket sproget også vidner om.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *