“På kant med livet” af Jennifer Niven

På kant med livet

Original titel: Holding up the Univers   
Forfatter: Jennifer Niven
Oversat af: Nete Harsberg
Genre: Ungdomsbog
Sider: 423
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato: 3. november 2016

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

Jeg blev utrolig hurtig fanget af Libby og Jack, og de holdt mig fanget helt til sidste side. Jeg var absolut vild med ’På kant med livet’.

streg

Resumé

Libby på 17 år kæmper med sin fortid, hvor hun skulle reddes ud af sit hus på grund af overvægt. Men hun har tabt sig og er klar til at se hvad en normal hverdag ser ud som, med skole, venner og kærester. Men det er ikke alle, som er ligeså klar til at glemme hendes fortid. Jack er kendt som den seje og sjove fyr. Men i virkeligheden gemmer han på en hemmelighed. Han kan ikke genkende ansigter og dette betyder, at ingen får lov til at komme tæt på ham. De to møder hinanden i en uheldig hændelse på skolen og lidt efter lidt, får de lært hinanden bedre at kende. Kan de begge give kærligheden en chance?

streg

Anmeldelse

Jeg har læst Jennifer Nivens bog ’Som stjerner på himlen’ og kunne rigtig godt lide den måde hun skriver på, og hvordan hun kan åbne en verden, som er realistisk og med problemer, som virkelig fanger læseren. Hun er vildt god til at sende budskaber om ting, som berører sig ved en masse og som kan tage en del i problemstillingen.  Hun er også rigtig god til at få skabt to forskellige personligheder, som er på hver sin skala, men som virkelig møder hinanden.

Jeg var utrolig hurtig fanget af ’På kant med livet’. Denne gang følte jeg, at Jennifer Niven tog fat i budskabet, om at føle sig accepteret og ønsket. Hun tager igen to forskellige personligheder i hver sin skala og fører dem sammen. Så kan man se, at der er mere ved den populære dreng, end man går og tror, og der er mere ved den tykke pige. Alt ved bogen fangede mig faktisk rigtig hurtigt. Måden bogen var bygget op på, var helt sikkert den første ting, som fangede mig. Kapitalerne var kort og lette at læse, så det kørte bare derudaf. Derefter skiftede man hele tiden med at høre fra den ene og den anden og det fungerede bare super godt.

En anden ting som også virkelig formåede at fange mig, var hovedpersonerne. Først var der Libby, jeg kunne lide hende, fordi hun var virkelig stærk og meget bevidst om sig selv. Ikke noget med at klynke og gemme sig, nej hun var lige på og ikke bange for noget. Det var vildt sejt og inspirerende at læse om hende og hendes tanker. Så er der Jack, som lider af ansigtsblindhed. Det var meget spændende at høre om, og forsøgte hele tiden at sætte mig i hans sted i forhold til hans sygdom. Man kunne virkelig mærke at han rummede meget mere end lige først antaget. Sammen var de også gode og fuldendte hinanden fint.  

Selvfølgelig fangede bogens budskab mig også, fordi som Jennifer Niven har for evne, så var det meget gennemført, at man fik et indblik ind i en hverdag, som er fanget af sygdomme og mobning. Som bare gerne vil føle sig accepteret og ønsket. ’På kant med livet’ tager godt fat om det hele og med et par stærke og interessant hovedpersoner. Jeg kan ikke andet end at anbefale alle at læse ’På kant med livet’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *