“Painless”

painless


Titel: The Lone Ranger
Genre: Komedie
Sprog: Engelsk
Spilletid: 2 timer og 29 minutter

Udkom: November 2013
Skuespiller:  Àlex Brendemühl, Tómas Lemarquis, Ilias Stothart
Selvskab: Mis. Label

DUO stjerner 4

 

 

“Painless” er en spænende og meget anderledes film, der formår at holde sit publikum fanget til sidste minut. Det er bestem en film som man sent glemmer.


streg

Resumé

Da David Martell som arbejder som læge, finder ud af, at han selv er ramt af lymfekræft, må han komme i kontakte med sine forældre. Han har brug for en benmarvstransplantation, som kun kan komme fra et medlem af familien. Til stort chok finder David ud af, at han er adopteret, og chancen for at han finder sine biologiske forældre er ikke stor, især ikke når hans adoptivfar ikke vil hjælpe ham.

Faren vil ikke mindes de frygtelige ting som skete i den spanske borgerkrig, men David beslutter sig for at tage sagen i egen hånd – og de opdagelser han gør sig, vil for altid forandre ham.

streg

Anmeldelse

”Painless” er en blanding af horror og fantasy. Jeg er personlig ikke særlig god til gyserfilm, men ”Paintless” er slet ikke som andre gyserfilm. Der er en enkelt scene eller to, hvor jeg dog måtte klemme øjne lidt i, men i det store billede er den ikke uhyggelig. Så hvis du ikke er til gyserfilm, så kan du stadig sagtnes se ”Paintless”. Jeg fortryder bestemt ikke at jeg har set den.

Handlingen i filmen er delt op i to tidsperioder, hvor vi i den ene følger lægen David, og i den anden følger vi en gruppe børn, og især drengen Berkano (et navn han får senere i filmen). Børnene lider af en sygdom, som gør dem uimodtagelige overfor smerte.
Filmens opbygning er med til at gøre seerne nysgerrig, for man brænder efter at vide, hvad David har med disse børn at gøre, og hvor hans rejse efter hans biologiske forældre, vil føre ham hen.

Jeg synes personligt, at det var scenerne med de specielle børn, som var mest værd at se. Det var interessant at se hvad der skete med dem, og hvordan deres sygdom påvirkede dem. Børnene kan ikke føle nogle form for fysisk smerte, og de kan ikke græde (de producere ikke tårer). Dette er med til at gøre, at hvis børene keder sig, kan de finde på gøre skade på dem selv – bide, kradse, eller rive sine negle af. Derfor skal det lige siges, at selvom jeg ikke synes filmen var uhyggelig, er der scener med blod og vold, som omhandler børn, så filmen er ikke for sarte sjæle.

Generelt set synes jeg at filmen er utrolig vellykket og meget spænende. Den er utrolig anderledes i forhold til noget jeg har set før, og den kan virkelig få en til at tænke. Hvis man elsker film, det omhandler specielle eller anderledes aspekter er ”Paintless” et must.

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *