“Paradis i Caribien?” af Pamela Fagan Hutchins

Paradis

Original titel: Saving Grace
Forfatter: Pamela Fagan Hutchins
Oversat af: Camilla Engkjær Laursen
Genre: Skønlitteratur
Sider: 296
Forlag: Palatium Books
Udgivelsesdato: 15. april 2018

duo 4½

 

 

 

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

Jeg kunne rigtig godt lide den vibe, som bliver beskrevet i bogen. Det gjorde, at jeg fik en stor lyst til selv at tage til Caribien.

streg

Resumé

Katie Connell har det ikke godt. Hun er ramt af sit arbejde, som hun ikke kan lide, og en stor ydmygelse i en retssag, som bliver fulgt tæt af pressen. Oveni det er hun forelsket i en mand, som hun ikke kan få og heller ikke kan glemme. Katie kan kun komme i tanke om en ting, hun kan gøre. Hun flygter til den tropiske ø St. Croix. Her møder hun nye fantastiske mennesker og finder et drømmehus, som er hjemsøgt af en voodoo-ånd. Ligeledes har hun brug for afslutning og svar på hendes forældres bilulykke. Men hvad hun ikke regner med, er at det viser sig, at huset er lige så farlig som øens skurke.

streg

Anmeldelse

Jeg havde ikke de store forventninger til bogen, inden jeg gik i gang med den. Jeg havde læst bagsideteksten på bogen og tænkte, at dette ville være noget for mig, og af den fik en fornemmelse af, at bogen på en måde ville minde mig om ’Bridget Jones’ dagbog eller ’Destination’ bøgerne af Katy Collins, som jeg kun har hørt godt om. Jeg skulle lige ind i bogen og lære Katie lidt at kende, men så syntes jeg faktisk også godt om den. Jeg kunne dog allerbedst lide bogen. da vi kom lidt længere ind i den, fordi vi var ankommet til den caribiske ø og historien, mens Katies liv kom mere i orden, og hun får styr på sig selv.

Jeg havde ikke rigtig en holdning til hende i starten, fordi jeg synes, hun var lidt af et skvat og en drukkenbolt. Men der sker en ændring med hende, da hun tager afsted til øen, og det var rigtig godt, fordi ellers ville det blive en meget lang bog for mig. Jeg synes dog alligevel, at der sker så mange forskellige ting hen imod slutningen af bogen, at vi slet ikke får et ordentligt indblik i hendes udvikling, eller i hendes følelser omkring de nye personer hun møder. For mig gik det lidt for stærkt til sidst, og det var lidt ærgerligt. Ovenikøbet følte jeg ikke helt historien var slut, men af hvad jeg kan se på Goodreads, er der flere bøger om Katie.

Jeg kunne rigtig godt lide den følelse, bogen fik frembragt hos mig. Det var en rigtig afslappet stil, og alligevel en meget ferie / turist præget vibe, som jeg følte, da jeg læste beskrivelserne, og hvordan tingene fungerede på. Øen fungerer på en meget interessant måde, i form af om man er indfødt eller turist, så man får hurtigt en følelse af en lille lokalt samfund, hvor alle ved alt om alle, og hvor tingene fungerer på en meget korrupt måde. Der var god spænding i bogen til sidst, efter at Katie har fundet huset ’Annalise’, og da hun begynder at få flere og flere svar angående hendes forældres mystiske ulykke.

Jeg glæder mig til at se, om vi får lov til at læse mere om Katie, og hvad det så vil bringe med sig. Jeg håber i hvert fald, at det ville medføre, at vi lærer hende endnu bedre at kende. Men alt i alt var ’Paradis i Caribien?’ en rigtig spændende og romantisk fortælling om en kvinde, som prøver at finde sig selv, efter  at hun har ladet det stå til for længe.

streg

 

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *