“Percy Jackson 1 – Lyntyven” af Rick Riordan

Lyntyven

Original titel: The Lightning Thief – Percy Jackson and the Olympians
Serie: Percy Jackson
Forfatter: Rick Riordan
Oversætter: Vibeke Nielsen
Forlag: Carlsen
Genre: Fantasy, serie, ungdomsbog
Sider: 382
Udgivelsesdato: 30. november 2010

DUO stjerner III

 

Fra første øjekast, blev jeg fan af ’Percy Jackson’-serien, og den nye verden, som jeg skulle stifte bekendtskab med. Jeg nyder at tilbringe min tid i dette univers!

streg

Resumé

12årige Percy Jackson har gået på mange skoler, fordi han gang på gang bliver smidt ud af dem, fordi mærkværdige ting sker. Da han efter en brutal flugt ender i den anderledes feriekoloni, Halvblodslejren, begynder tingene at give mening. Men lige som han tror, at alting er ved at vende til det bedre, bliver han mistænkt for at have stjålet Overguden Zeuz’ lyn, og med kun ti dage til at bevise sin uskyld, får han travlt.

streg

Anmeldelse

Jeg synes, at det første bind i ’Percy Jackson’-serien er sat rigtig godt sammen. På trods af at der er rigtig mange karakterer vi bliver præsenteret for undervejs på Percy og hans venners rejse, så bliver det aldrig rodet eller overfladisk. Detaljerne omkring de forskellige væsner er også rigtig godt beskrevet, for hver gang jeg mødte et nyt, fik jeg et tydeligt billede af hvordan det så ud i hovedet.

’Lyntyven’ er også blevet filmatiseret, og jeg har set filmen rigtig mange gange efterhånden. På trods af blandede meninger hos medierne, har de også filmatiseret nummer to i serien, og det er jeg kun glad og lykkelig over! En film kan aldrig følge en bog til punkt og prikke, men jeg synes faktisk, at de har gjort det flot med ’Lyntyven’. Alle de billeder, som jeg fik gennem bogen, og de væsner, som jeg havde fået smidt i hovedet, passede rigtig fint med dét de viste i filmen.

Forfatteren, Rick Riordan, har virkelig sørget for, at man som læser, sagtens kan følge med hele vejen, på trods af det høje tempo, der er næsten hele vejen igennem ’Lyntyven’. Jeg synes også, at det er rigtig interessant at læse om den græske mytologi og Guderne, og han har virkelig formået at gøre sproget let og enkelt, så man sagtens kan følge med, for man bliver præsenteret for en masse nye ord og begreber undervejs, og dem får han forklaret rigtig godt.

Jeg skal helt sikkert læse resten af serien, og hvis det niveau som er blevet lagt i denne bog fortsætter, så er der virkelig lagt op til en ikke mindre end formidabel serie, som vil underholde både unge som ældre, som bare har en smule interesse i den græske mytologi. ’Lyntyven’ er både lærerig, underholdende og så er den bare spækket til med masser af humor, hvilket var skønt! En bog, som jeg sagtens kan anbefale andre at læse! Desuden så kan jeg da kun glæde mig over, at en så flot bogforside skal pynte på min reol, hvilket bare er en ekstra bonus.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


1 thought on ““Percy Jackson 1 – Lyntyven” af Rick Riordan

  1. Pingback: “Percy Jackson 2 – Uhyrernes hav” af Rick Riordan | deungesord.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *