“Percy Jackson 4 – Slaget i labyrinten” af Rick Riordan

image_pdfimage_print

Slaget i labyrinten

Original titel: The Battle of the Labyrinth – Percy Jackson and the Olympians
Serie: Percy Jackson
Forfatter: Rick Riordan
Oversætter: Vibeke Nielsen
Forlag: Carlsen
Genre: Fantasy, serie, ungdomsbog
Sider: 375
Udgivelsesdato: 9. september 2011

DUO stjerner III


Nu er vi kommet til fjerde bind, og jeg betragter nu Percy og hans venner, som mine venner også, da vi efterhånden har fulgt ham i lang tid og oplevet en masse ting sammen med ham.

streg

Resumé

Percy gør endnu et forsøg med en ny skole, og gør alt hvad han kan, for ikke at blive smidt ud, men som halvgudsbarn af Poseidon, har han det med at tiltrække sig problemer og uhyrer. Percy stikker af til Halvblodslejren, men heller ikke her, kan man være sikker længere. Luke er tæt på, og igennem en underjordisk labyrint, er han ved at føre Kronos’ hær direkte ind bag lejrens svækkede magiske grænse. Det er nu op til Percy, Annabeth, Grover og Tyson at stoppe dem.

streg

Anmeldelse

Percy befinder sig igen i en uheldig situation, og på trods af at han gør, hvad han kan, for at få en nogenlunde almindelig hverdag, bliver han hele tiden konfronteret med Gudeverden. Han har altid set Halvblodslejren som sit fristed, og der hvor han kan føle sig helt sikker, men pludselig kan ingen føle sig sikre nogen steder. Derfor ønsker han også at stoppe Luke, fordi det er vigtigt at Halvblodsbørnene har et hjem, hvor de kan føle sig sikre, og ikke mindst være dem selv.

I ’Slaget i labyrinten’ bliver vi igen præsenteret for nye karaktere, og samtidig lærer vi Percy’ bror, Tyson, bedre at kende. Jeg er faktisk imponeret over, hvor let Rick Riordan får disse nye karaktere flettet ind i historien, uden at det bliver for meget eller for indviklet, og samtidig sørger han for, at deres personlighed er så tydelig og fremhævet, så man hurtigt lærer dem at kende, og kan skille dem ad, og på den måde bevare overblikket. Selvfølgelig er hovedpersonerne lette at huske, men i denne verden er der så mange nye væsner og karaktere, som vi stifter bekendtskab med, og jeg oplevede slet ikke, at det blev rodet på noget tidspunkt.

Jeg synes ikke, at denne bog virkede helt så dyster, som den forrige, selvom meget af den foregår under jorden. Bogen er også fyldt op med humor, så det gør, at det bliver meget nemt at komme igennem den, og at den virker meget let. Derved ikke forstået, at den er kedelig, for det er på ingen måde tilfældet. Der er masser af action og spænding, og jeg var underholdt hele vejen.

Endnu engang synes jeg forsideillustrationen er super fed, og rigtig flot lavet. Der er masser af små detaljer, og bøgerne pynter bare så meget på ens bogreol. De er også holdt i samme tema, og passer bare godt sammen. Jeg håber desuden, at resten af serien bliver filmatiseret, og hvis det bliver tilfældet, skal og må jeg bare eje dem, for denne serie har virkelig bare gjort indtryk på mig. Hvis du endnu ikke har læst ’Slaget i labyrinten’, kan jeg varmt anbefale dig at gå i gang, da du vil være underholdt og ikke mindst forundret hele vejen igennem rejsen, som Percy er på i dette bind.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.