“Præsidenten er forsvundet” af Bill Clinton & James Patterson

Præsidenten

Original titel: The president is missing
Forfatter: Bill Clinton & James Patterson
Oversat af: Signe Lyng
Genre: Thriller
Sider: 440
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 4. juni 2018

5,5 DUO

 

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

For alle dem som har den mindste smule interesse for livet i Det Hvide Hus og bagsiden ved amerikansk politik.

streg

Resumé

Midt i en international krise, sker det umulige. Den amerikanske præsident forsvinder. Hvad der sker de næste 3 dage er de mest nervepirrende og dramatiske dage i hele USA’s historie.

streg

Anmeldelse

Selvom bogen ikke når helt op på det høje og spændende thriller niveau som så mange andre bøger, så er det stadig en dødgod bog med spændende emner og plots. ’Præsidenten er forsvundet’ er en anderledes fortælling om et stort dilemma, som USA’s præsident står over for. Der bliver inddraget godt med drama og politik undervejs.

Det som gør ’Præsidenten er forsvundet’ utrolig spændende er, at den er skrevet af en tidligere amerikansk præsident; Bill Clinton. Han udnytter sin store viden til at skabe et fortræffeligt miljø, som historien finder sted i. Selvom det til tider kan være provokerende og upassende, så kan man godt læse mellem linjerne, de valg som en præsident burde tage versus de valg som de selv ender med at tage, og den fortrydelse som medfølger.

Der, hvor historien falder lidt sammen, er dens store forhistorie. Bogen har i sig selv ikke et behov for en forhistorie og virket af denne medvirker kun til forvirring om, hvorvidt man faktisk læser en thriller eller ej, for det er lidt langtrukkent i starten. Til gengæld så opvejer slutningen det langsomme tempo i starten, og historien ender med et knald af en afsløring.

Forfatterskabet mellem James Patterson og Bill Clinton er en spøjs blanding, men det samlede resultat bliver relativt godt. Ikke fordi det bliver den næste store bestseller, men hvis man har den mindste interesse for politik, og især amerikansk politik, så er den her bog en guldgrube af viden om, hvordan livet inde bag de hvide vægge er.

Derfor får bogen 5 ½ stjerne, da det ikke har været andet end genialt at trække på den store viden og erfaring, som Bill Clinton har.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *