“Prodigy” af Marie Lu

Prodigy

Titel: Prodigy
Serie: Legend-trilogien
Genre: Ungdomsbog, Dystopi
Forfatter: Marie Lu
Oversat af: Jan Pock-Steen
Udgivelsesdato: 4. juni 2015
Sider: 374
Forlag: Carlsen

DUO 6 stjerner

 

 

 

’Prodigy’ er, lige som den første bog i serien, fuld af action og spænding. Jeg var fanget fra første side og kunne slet ikke lægge bogen fra mig.

streg

Denne bog er en 2’er i en serie! Har du endnu ikke læst den første bog, kan du læse anmeldelsen her! 

Resumé

June og Day er med nød og næppe sluppet væk fra Los Angeles og er havnet i Vegas. De er begge udmattede og Day hårdt såret – de har intet andet valg end at bede Patrioterne om hjælp.

De må for alt i verden skjule sig fra Republikken, for June er eftersøgt, og selvom staten prøver at overbevise folket om, at Day er død, er de også på jagt efter ham.

Men patrioterne gør ikke gode gerninger, de vil have noget for noget. Og da June og Day ikke har andet at tilbyde end deres loyalitet må de indvillige i at slutte sig til patrioterne.

Midt i al den kaos dør Elector og hans søn træder til magten. Sønnen har ikke samme respekt hverken fra folket eller sine rådgivere, men alligevel ønsker han at ændre systemet, og dette kunne June og Day spille en stor rolle i at give ham. Men spørgsmålet er, hvem de bedst kan stole på – den nye Elector eller patrioterne?

streg Anmeldelse

Efter den hæsblæsende slutning på ‘Legend’ kunne jeg ikke komme i gang med den efterfølgende bog hurtigt nok. Der bliver stillet så utroligt mange spørgsmål i den første bog, og ‘Prodigy – Den Udvalgte’ giver nogle af de begærede svar samtidig med, at en del nye også bliver rejst.

‘Prodigy’ er også bygget op med skiftende kapitler mellem June og Day. Både skrifttypen og farven er forskellige, og det sammenkoblet med hvor forskelligt deres stemmer er gør, at man på intet tidspunkt er i tvivl om, hvilken synsvinkel historien ses fra.

Jeg er fortsat fuldstændig vild med Marie Lu’s skrivesti. Jeg synes, hun formår at gøre sproget så levende og unikt, og det sammenlagt med den spændende handling gør, at jeg umuligt kunne lægge bogen fra mig.

Personerne i bogen er enormt detaljerede, og jeg føler virkelig, at jeg kender dem – og ikke kun June og Day, men også de mindre roller er unikke og detaljerede, hvilket jeg synes er virkelig fedt. Der er ingen personer, der bare er der som “fyld” – de har alle en rolle og en betydning for handlingen.

Alt i alt elskede jeg ‘Prodigy’. Jeg var fuldstændig opslugt af den, og den var ovre alt for hurtigt. Jeg kan virkelig ikke vente til den sidste bog i serien udkommer – især fordi den slutter med noget af en cliffhanger.

Hvis du har læst og elsket ‘Legend’ synes jeg afgjort ikke, du skal snyde dig selv for at læse ‘Prodigy’. Men du skal vide, at det ikke er en bog, der lige er til at lægge fra sig.

streg Sofie DUO

Skrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *