“Ræk mig stjernerne” af Jojo Moyes

ræk mig stjernerne

Original titel: The Giver of Stars
Forfatter: Jojo Moyes
Genre: Skønlitteratur
Sider: 432
Oversat af: Agnete Dorph Stjernfelt
Forlag: Cicero
Udgivelsesdato: 3
. oktober 2019

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

Tak til Cicero for anmeldereksemplaret

Jeg elskede alt ved ‘Ræk mig stjernerne’. Jeg ville ønske, at den ikke var slut, og at jeg derved kunne læse den igen.

streg

Resumé

Den unge engelske kvinde siger ja til at gifte sig med den flotte amerikanske Bennett. Hun ved dog ikke helt, hvad hun går ind til, fordi efter kun få måneder sidder hun i et stort hus uden for storbyen, uden et venligt ansigt, uden kærlighed fra sin mand og en forfærdelig svigerfar. Til et møde i byen melder hun sig frivilligt til at blive en del af det ridende bibliotek til stor forargelse for sin mand og svigerfar. Her møder hun Margery, som lever livet lige som det passer hende. Efter at Alice bliver en del af det ridende bibliotek, oplever hun en ægte frihed og venskab, men er det nok til at kunne overleve alt den modstand og håbløse situationer, som kvinderne kommer ud for?

streg

Anmeldelse

Jeg var meget spændt på Jojo Moyes nye bog, da jeg før har læst et par af hendes bøger og kan virkelig godt lide hendes skrivemåde. Derudover har jeg hørt rigtig gode ting om denne bog, så jeg glædede mig meget og havde en del forventninger til bogen, men alligevel vidste jeg ikke, hvad jeg helt kunne forvente. Men jeg blev på ingen måde skuffet. Jeg elskede alt ved bogen. Jeg elskede universet, vi bliver en del af, kvinderne som vi møder og handlingen, som hele tiden gav mig lyst til at læse videre og gjorde, at jeg havde svært ved at lægge den fra mig igen.

Vi følger primært Alice, og hende kunne jeg rigtig godt lide. Hun udvikler sig virkelig, fra hun kommer til Amerika, og til hun starter med det ridende bibliotek. Jeg kunne godt lide hendes udvikling, fordi den kommer i små mængder, og hun forbliver alligevel tro mod sig selv. Til tider får vi også mindre indblik i de andre kvinder fra biblioteket, her mest Margery, som jeg virkelig godt kunne lide, fordi hun er et forgangsbillede for kvinderne på hendes tid. Det kommer til at koste hende noget senere hen, hvor man også får lov til at se, at hun ikke er uovervindelig.

Jeg elskede, at man tydeligt kan mærke, hvordan bøgerne har en betydning i vores liv. Der var en tydelig kærlighed til bøger tilstede. Det sås i biblioteket og citaterne ved hvert kapitel, og den måde kvinderne gerne vil give læring og viden videre fra bøgerne. Jeg kunne se hele byen og omgivelserne for mig i bogen, og jeg var vild med det, forfatteren får det hele beskrevet godt, og jeg fik en klar fornemmelse af det hele i bogen.

Der var også en rigtig god spænding i bogen, både i form af nogle små hverdagsting, som var hårdere den gang samt nogle store katastrofer. Derudover er der hele fordommen med biblioteket og kvinder som var anderledes, og som ønskede at være frie og der til tider måtte led store konsekvenser for det. Jeg kan kun sige, at jeg ønsker, at vi får mere som ligner denne vidunderlige bog fra forfatterens hånd, fordi jeg synes hun har skabt noget, som jeg gerne vil læse endnu mere af. Ligeledes elskede jeg, hvordan bogen skilter disse seje kvinder trofaste venskab.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *