“Ravnedrengene” af Maggie Stiefvater

Ravnedrengene

Original titel: The Raven boys
Forfatter: Maggie Stiefvater
Serie: The Raven Cycle
Genre: Fantasy
Sider: 438
Oversætter: Mette Stepnicka
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 12. oktober 2017

DUO stjerner III

 

 

Tak til Turbine for anmeldereksemplaret

Den længe ventede ’Ravnedrengene’ er endelig udkommet. Jeg glædede mig vildt til at læse den og havde store forventninger til den. Der gik dog længere tid, før jeg kom ind i universet, men da jeg så gjorde, var den virkelig spændende og interessant.

streg

Resumé

Blues mor er clairvoyant, men Blue har aldrig selv set eller oplevet noget, ligesom sin mor. Dette ændrer sig dog på Skt. Marks aften, hvor en fremtidig ånd træder frem og fortæller hende, at hans navn er Gansey. Blue genkender ham fra den lokale privatskole Aglionby, som er kendt for at være rige og privilegerede. Gansey viser sig dog at være anderledes, og Blue bliver hurtigt tiltrukket af ham. Der er dog et problem, nemlig at Blues familie altid har advaret hende om, at hvis hun kysser med sin store kærlighed, vil han dø. Samtidig med leder Gansey desperat efter at bevise, at fortidens mystik og magi findes, og dette er bestemt ikke ufarligt.

streg

Anmeldelse

Jeg har længe kigget på ’Ravnedrengene’ på engelsk, og der har også været en stor snak om den, så derfor var jeg meget spændt på at læse den og blev rigtig glad, da jeg fandt ud af at Turbine oversatte den. Det tog mig ikke lang tid at finde ud af, at universet var anderledes, da vi både bliver introduceret for spøgelser, clairvoyant og magi. Det synes jeg er meget fedt og at det er rigtig spændende. Jeg må dog indrømme, at der gik noget tid, inden jeg kom ind i universet, og at jeg faktisk skulle godt halvvejs ind i bogen, inden jeg helt var med og blev rigtig fanget.

Grunden til dette tror jeg er fordi, der var 4-5 forskellige fyre, som jeg lige skulle have styr på, og finde ud af, hvad jeg synes om dem. Jeg fandt ret hurtigt ud af, hvad jeg synes som Blue, og dette var kun gode ting. Jeg følte faktisk, at hun er meget realistisk i et urealistisk univers, da jeg personligt ikke er helt sikker på, hvad jeg tror på med hensyn til spøgelser og synske evne. Det betyder også, at jeg lige skulle finde mig tilrette i universet og finde ud af, hvad historien egentlig lige handlede om, og hvad det var Gansey ledte efter og går rigtig meget op i.

Men så vil jeg sige, at da jeg så kom godt ind i personerne og historien, endte den også med at blive rigtig spændende og interessant. Der kom nogle forskellige afsløringer, som jeg allerede havde mistanke om, og synes at det var rigtig godt flettet ind i historien. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse videre i serien, især efter slutningen som ’Ravnedrengene’ gav. Jeg har heller ikke helt bestemt mig for, hvad jeg synes omkring Blue og kærligheden, så det er helt sikkert et element, som jeg gerne vil læse mere om.

Jeg kan helt sikkert anbefale ’Ravnedrengene’, fordi da jeg blev lukket ind i universet, viste bogen sig at være fuld af spænding og havde et vældigt interessant univers med nogle karakterer, som kun gjorde at jeg havde lyst til at læse mere.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *