“Ritmatikeren” af Brandon Sanderson

Ritmatikeren

Originaltitel: The Rithmatist
Forfatter: Brandon Sanderson
Forlag: Dreamlitt
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sider: 465
Udgivelsesdato: 8. september 2016
Oversat af: Nanna Lysgaard Elmkjær

DUO stjerner III

 

 

 

 

Den forside som pryder på ’Ritmatikeren’ var helt sikkert det, der først lokkede mig til at se nærmere på den. Jeg havde egentlig ikke de store forventninger til indholdet, men blev positivt glad over hvor godt det hele var strikket sammen på.

streg

Resumé

Joels højeste ønske er at blive ritmatikeren, men da det var hans tur til at skulle igennem optagelsescermonien, stod hans familie i en krise, som gjorde at han missede sin chance. Som ritmatiker har man evnen til at få liv i kridttegninger, og dette er menneskernes eneste chance for at bekæmpe de vilde kridtlinger. I stedet må han se på, mens andre studerende lærer magien at kende, som han så gerne vil kunne. Men da ritmatik studerende begynder at forsvinde, får Joel chancen for at lære mere og ritmatik magien.

streg

Anmeldelse

Jeg stod faktisk og overvejede meget grundigt, om dette var en bog, jeg ville læse. Jeg kunne nemlig ikke helt finde ud af, om jeg var i målgruppen og om den så ville blive for barnlig til min alder. Heldigvis blev jeg totalt slået omkuld af historien, som bare var helt igennem gennemført og spændende lige til sidste side.

Dette skyldes helt sikkert også, at forfatteren, Brandon Sanderson, er så kreativ med fantasy genren, og får skabt nogle helt nye universer, som jeg ikke tidligere har set før. Det er virkelig imponerede og super fedt at det stadig kan lade sig gøre, at komme med nyt på bordet med fantasy.

Jeg kunne også rigtig godt lide den måde, bogen er skrevet på. Der er nemlig tegninger mellem hvert kapitel, af hvad jeg kan huske. Bare en enkelt side, og så kan der indimellem være nogle figurer på siderne i kapitlet. Det gjorde bare at helheden af bogen med universet blev endnu skarpere, og gav samtidig en forståelse af, hvad det var for noget, vi havde med at gøre. Det tager jo altid lidt ekstra energi, når man skal sætte sig ind i et nyt univers, og disse tegninger bidrog til at det var lettere at forstå.

Joel er også en karakter, som er nem at holde af, med de vilkår han er vokset op med. Det var let at holde af ham, da man kan se, hvor meget han kæmper, og dette beundrede jeg ham for, på trods af hans dumdristighed til tider. Når han først havde sat sig noget i hovedet, så kæmpede han for det med næb og klør!

I betragtning af at jeg begyndte denne bog med at have absolut ingen forventninger, var det virkelig lækkert, at blive så positivt stemt overfor historien og handlingen. Det kunne dog være lidt tungt i perioder, men så var tegningerne der til, at få sat styr på ens tanker igen. Med den slutning som ’Ritmatikeren’ havde, venter jeg spændt på den næste i serien – det er sjældent jeg er blevet så overrumplet af en bogs slutning, som det var tilfældet her. Jeg synes det er en anbefalelsesværdig bog, som du forhåbentlig også vil blive ligeså begejstret over, som jeg var.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *