“Rosernes torne” af Stephen King og Owen King

Roserne torne

Original titel: Sleeping Beauties
Forfatter: Stephen King og Owen King
Oversat af: Jakob Levinsen
Genre: Thriller
Sider: 816
Forlag: Politikens forlag 

Udgivelsesdato: 16. marts 2018

DUO 6 stjerner

 

 

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret

Den nyeste bog fra King parret byder på humor, blodige seancer og politisk korruption. Den er ideel for nye King fans at starte ud med.

streg

Resumé

I en nær fremtid rammer den mystiske Aurora-virus kvinder verden over, når de lægger sig til at sove. De omsluttes af en tynd kokon, og i søvnen forlader deres bevidsthed denne verden. Vækker man kvinderne, kommer de i en vild og voldelige trance. Men en eneste kvinde, Evie, er immun over for denne sovesyge. Er Evie en anomali, der bør studeres eller en dæmon, der bør jages?

streg

Anmeldelse

Som en læser, der har læst flere af Stephen Kings bøger, var spændingen stor for at se, hvilken retning han ville tage os i. Heldigvis er det en af de mindre opkastvækkende og mere humor og politiske af hans bøger. For selvom man ikke skulle tro det, har Stephen King stor humor, og han formår, som altid, at gøre det underspillet.

’Rosernes Torne’ har taget ideen fra et gammelt eventyr og forvandlet det til en gyser succes. Ideen om kvinder der falder i søvn, og er voldelig når de vågner, er først og fremmest næsten gruopvækkende i sig selv, men Stephen og Owen King videretænker det med, hvilke konsekvenser det får for alle andre. Derudover så tager forfatterne fat i nogle helt andre temaer som politik og fængselsforhold. Begge forfattere giver et klart og tydeligt billede af seksuel chikane i fængslerne for kvinderne, den korruption der findes, og hvordan det bliver taklet af de højere stående på en realistisk måde. Det får både væmmelsen op i en, men også nysgerrigheden og forståelsen for de mere tabu emner, som helst skal tysses væk.

Noget af det som også gør at bogen bliver så ualmindelig god, er at en af synspunkter kommer fra en ræv. Man tænker umiddelbart, at det er noget vrøvl, men da fortællingen har med en ubalance i naturen at gøre, er det en helt fantastisk vinkel at få på sagen. For ræven forstår bedre, hvad der sker med kvinderne, end hvad menneskene gør, og det giver læseren en hel masse svar.  Ræven lægger mere mærke til de naturmæssige ting der sker, som f.eks. at fuglene forsvinder fra himlen. Den bevarer roen bedre end menneskerne, fordi at den forstår den fare, som den er udsat for.

Til slut så er det helt fantastisk, at man ikke kan læse forskel på Stephen og Owens afsnit. Historien spænder så godt sammen, og skiftene mellem kapitlerne er helt fantastiske. Det var et stort krav, at teksten hang godt sammen, så man ikke skiftede mellem to bøger hele tiden, og man kan tydeligt mærke et godt samarbejde og en ens tankegang mellem far og søn. Det gør at bogen får 6 stjerner ud af 6. Mindre kan næsten ikke gøre det.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *