“Runemagikeren” af Sidsel Katrine Slej

Runemagikeren

Titel: Runemagikeren
Forfatter: Sidsel Katrine Slej
Forlag: Turbine
Genre: Fantasy, ungdom
Sider: 288
Udgivelsesdato: 1. oktober 2015

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

 

 

Jeg har ventet længe på ’Runemagikeren’, som jeg har hungret efter lige siden jeg vendte sidste side i ’Sanddrømmeren’. Heldigvis blev jeg ikke skuffet, og det har været dét værd, at vente på den!

streg

Resumé

Fréa er efterhånden ved at have vænt sig til sin nye tilværelse. Hun er i oplæring som valkyrie, men opdager hurtigt, at hun ikke er lige god til alt. Det har dog vist sig, at hun har nogle helt særlige evner. Hun er sanddrømmer, hvilket betyder at hun kan se fremtiden i sine drømme. Desuden mener Asgårds mest berømte Vølve også, at hun kan blive runemagiker. Da flere og flere bliver forgiftet i Asgård, forsøger Fréa at finde frem til kilden, så der kan laves en modgift, men det bliver en farlig mission.

streg

Anmeldelse

’Runemagikeren’ var alt hvad jeg havde håbet på og drømt om. Ventetiden var helt klart det værd, og bogen levede op til alle de forventninger, som jeg fik efter ’Sanddrømmeren’. Jeg kan rigtig godt lide forfatterens skrivestil, og tempoet hun får skabt i handlingen, ved indimellem at springe lidt frem i historien, så man derved kun får det vigtigste med af historien. Det fungerer i hvert fald i de her bøger.

Det er super fedt, når man hele tiden bliver overrasket over de drejninger historien tager, hvilket rigtig godt beskriver hvordan ’Runemagikeren’ er skruet sammen på. Jeg kunne i hvert fald sjældent regne ud, hvad næste skridt i var i historien, hvilket jeg værdsætter, når jeg læser bøger.

Fréa bliver igen sat på en masse prøvelser, som hun må forsøge at komme igennem så godt som muligt. Der er også kommet et trekantdrama med i handlingen, og derudover fik jeg også en endnu større forståelse for dette univers, da der også bliver fortalt om fortiden de andre karakterer har.

’Runemagikeren’s afslutning kunne ikke have været mere nervepirrende og åben, og jeg begyndte straks at længes efter at komme tilbage til universet, for at finde ud af, hvad der nu skal ske. Det var noget af en ondskabsfuld afslutning, men samtidig gør det mig glad at tænke på, at det ikke er det sidste jeg set til Fréa og hendes verden.

Jeg kan rigtig godt lide forsideillustrationen til ’Runemagikeren’, som er virkelig flot lavet og passer både på handlingen, men også universet. Der er faktisk ikke rigtig noget negativt, jeg kan sige om denne serie, og derfor kan jeg kun anbefale andre at læse den, især hvis man ligesom jeg, har en lille forkærlighed til den nordiske mytologi, som jeg altid har syntes var interessant at læse om.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *