“Sandsnogens bid” af Sidsel Sander Mittet

Sandsnogens bid

Original titel: Sandsnogens bid
Forfatter: Sidsel Sander Mittet
Serie: Krøniken om Morika
Forlag: Facet
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sider: 342
Udgivelsesdato: 1. september 2016

DUO stjerner III

 

 

 

Jeg har virkelig set frem til at få ’Sandsnogens bid’ mellem fingrene, for at få hele historien omkring, hvordan det er endt med at blive, som det er i ’Morika’-serien. Jeg blev heldigvis ikke skuffet.

streg

Resumé

Sekshunderede år før Morikas to folkeslag bliver forenet af Eshri, Korau og deres venner, bliver nationen historie skabt, og hilaerne har endnu magten. Den unge kriger Aaton forsøger at finde sin plads i hilaernes hierarki med den baggrund han har. Samtidig forsøger den sekstenårige Itua at leve op til de forventninger, hendes familie har til hende. Deres skæbne flettes sammen, på trods af store forskelle. Dette er starten på Morikas største myte og dybeste tragedie.

streg

Anmeldelse

Jeg havde virkelig glædet mig til at læse ’Sandsnogens bid’, så jeg kunne få en større indsigt i hvordan Morika endte med at se ud i serien ’Morika’, som jeg netop lige har læst færdig – eller sådan føles det i hvert fald, når man lige har læst denne bog.

Det var rigtig dejligt at blive klogere på Morikas historie, men samtidig synes jeg at der er så mange løse tråde endnu, som gør at jeg ikke helt har styr på, hvordan det hele hænger sammen. Disse tråde håber jeg dog bliver spundet sammen til en helhed, som gør at jeg igen får styr på historien.

Ligesom ved ’Morika’ serien, hvor hvert kapitel skifter synsvinkel mellem to hovedkarakterer, er det også sådan i ’Sandsnogens bid’. Her er det dog to personer, som også har meget tid sammen, i hvert fald indtil videre, så jeg håber lidt, at det bliver ligesom i ’Morika’ med at man får meget mere af historien, ved at høre det fra flere synsvinkler.

Det jeg elsker ved Sidsel Sander Mittets bøger, er at hun altid får spundet nogle gode budskaber og emner ind i universet, uden at det føles som om, at hun forsøger at kvæle en med dem. De er skjulte i teksten, men hvis man leder efter dem, er de lette at finde. Derudover er der mange ting, hvor man kan finde forbindelser til det virkelige liv, hvilket gør det meget lettere, at leve sig ind i universet. 

Jeg glæder mig til at læse næste bog i serien ’Krøniken om Morika’, som jeg kun kan forestille mig, bliver lige så spændende og nervepirrende, som jeg syntes denne bog var. Indtil videre ser det ud til at den udkommer i 2017, og jeg kan kun anbefale dig at komme i gang med denne serie, hvis du var vild med ’Morika’ serien, og hvis du endnu ikke har læst den serie, tror jeg faktisk at det ville være bedst, at læse denne serie, før den anden, så du får en bedre forståelse af samfundet og systemet i ’Morika’ serien.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *