“Sange i skumringen” af Camilla Davidsson

image_pdfimage_print

Sange i skumring

Original titel: Sånger i skymringen
Genre: Skønlitteratur
Forfatter: Camilla Davidsson
Serie: Emma
Oversat af: Rane Rørdam Knudsen
Sider: 277

Forlag: Palatium Books
Udgivelsesdato: 11. marts 2019

duo 4½

 

 

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

Så kom afslutningen på Emmas historie og sikke en rejse, vi har været på sammen. ’Sangen i skumringen’ var en fin slutningen på hendes eventyr.
streg

Resumé

Emma er gået fra Alex, efter hun mistede deres barn. Hun forsøger nu at komme sig ovenpå sorgen, og i sorgen søger hun tryghed fra Olle. Problemet er bare, at Olle er en del ældre end hende, og når de deltager til arrangementer sammen, bliver der snakket i krogene, og de får dømmende blikke. Emma vælger at tage ned og vandre Caminoen igen for at finde ud af, hvad hendes fremtid skal bringe. Hun bliver dog hurtigt kaldt hjem igen, da hendes mor pludselig ligger for døden.

streg

Anmeldelse

Der er virkelig mange ting at tage op i ’Sange i skumringen’. Bogen starter ud med, at vi befinder os på Caminoen igen sammen med Emma, der har taget en beslutning om, at den kan hjælpe hende igen, ligesom den gjorde sidst. Det bliver dog en helt anden oplevelse, end da hun gik den første gang, og hun møder nogle helt andre mennesker, som er med til at give hende perspektiv på sit eget liv.

Hun er taget afsted, så Olle kan finde ud af, om de kan have en fremtid sammen, da hun ønsker at få børn, og han mener selv, at han er for gammel, da han er 53 år og han ønsker ikke at gå igennem spædbørn perioden igen. Samtidig er han bange for at stå alene med barnet, da han mistede sin første kone tidligt og selv har opfostret sin datter. Det er derfor nogle ret alvorlige og seriøse problematikker, de står overfor.

Jeg læste ’Sange i skumringen’ lige op til mors dag, og da Emma mister sin mor, kom jeg selv til at tænke på, da jeg mistede min mor, og hvilke følelser det bragte frem hos mig. Derfor ramte bogen mig også hårdere end de andre, fordi jeg kunne relatere til nogle af hendes følelser ved at miste sin mor. Hun har meget svært ved, hvordan hun skal takle sin sorg, men går i terapi, for at få noget hjælp til at tackle den sammen med sin fortid.

Så er der hele problematikken med de mænd, hun har haft. Jeg syntes, at det var lidt for meget af det gode på det område, men hun ender med at komme overens med sine følelser for mænd i denne bog, hvilket jeg var glad for. Jeg håbede også sådan på, at hun ville få en lykkelig slutning, med alt det hun efterhånden har været igennem. Det er dog ikke altid så let, når det også afhænger af en anden person og deres dilemmaer.

Jeg synes, at ’Sange i skumringen’ fik samlet fint op på mange af de løse tråde og sluttede af på en virkelig fin måde. Jeg kunne i hvert fald ikke have ønsket noget andet for historien. Selvom det har været lidt af en rutsjebane tur med ’Emma’ serien, vil jeg helt sikkert holde øje med Camilla Davidsson fremover og se, hvad hun ellers kommer med. Og så håber jeg en dag, at jeg selv kommer til at gå Caminoen.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.