“Scarlet” af Marissa Meyer

Scarlet

Original titel: Scarlet
Forfatter: Marissa Meyer
Serie: Lunar krøniken

Genre: Fantasy
Sider: 413
Oversat af: Louise Ardenfelt Ravnild
Forlag: Høst & Søn
Udgivelsesdato: 22. maj 2017

DUO 6 stjerner

 

 

 

Tak til Høst & Søn for anmeldereksemplaret

Endelig fik jeg lov til at læse videre i ’Lunar krøniken’ og møde Cinder igen. Denne gang fik man også lov til at møde flere personer, som jeg forelskede mig i med det samme.

streg

Resumé

Scarlet er en hæsblæsende genfortælling af Rødhætte. Scarlet Benoits bedstemor er forsvundet og da hun møder gadekæmperen Ulv, finder hun en sammenhæng og muligvis en måde, hvor hun kan redde hende på. Sammen tager Scarlet og Ulv afsted for at finde hendes bedstemor. På samme tid er Cinder på flugt fra Levana og hendes nye identitet, som hun ikke helt ved hvad hun skal gøre ved. Pludselig krydses deres veje og Scarlet bliver hvirvlet ind i Cinders kamp mod Levana og hendes genmanipulerede ulve.

streg

Anmeldelse

Yes! Endelig fik jeg lov til at læse videre i serien igen. Jeg har allerede læst bøgerne en gang på engelsk, hvor jeg virkelig elskede dem. Så derfor var jeg ellevild, da jeg så at de blev oversat til dansk og vidste 100 %, at jeg skulle læse den, og jeg glædede mig til at få et gensyn med dem. Jeg blev på ingen måde skuffet over min læseoplevelse. Det var faktisk bare dejligt at få lov til at møde Cinder og universet igen. Jeg er fortsat virkelig vild med universet omkring planeterne som er i krig, cyborgs og rumskibe, også med det fede eventyrtwist. Det er vildt fedt og fungerede faktisk rigtig godt.

Denne bog handler faktisk om Scarlet, som leder efter sin bedstemor. Hun møder Ulv, som hjælper hende med at finde sin bedstemor. Jeg kunne rigtig godt lide både Scarlet og Ulv og deres kemi. Man får mest indblik i Scarlet og jeg kan vildt godt lide, at hun er super modig og handlekraftig. Det fungerer super godt. Man får selvfølgelig også et gensyn med Cinder og Iko og dette var rigtig dejligt, så man lige kunne få lov til at høre, hvad der sker med dem og hvilke planer de har. Så ender det jo selvfølgelig også med at hænge sammen med Scarlet og Ulvs historien og her fungerede de forskelliges historiers sammenspil meget godt sammen. Man får også lov til at møde Captain Throne og det er et rigtig sjovt sidekick i forhold til Cinders historie.

Selvom at jeg nu har fået min lyst stillet i et lille øjeblik, var det bare slet ikke nok. Jeg vil bare gerne læse mere og selvom at jeg kender historien, så er det som at læse historien forfra, så jeg vil bare gerne vide hvad der sker med Cinder, Scarlet og de andre. Jeg kan 100 % anbefale, at man tager fat i ’Lunar krøniken’ og hvis man allerede har læst ’Cinder’, så synes jeg bestemt man skal tage fat i ’Scarlet’. En ting som jeg uden tvivl er vild med er de forskellige eventyr, som bliver blandet ind i science-fiktion historien. Jeg synes det fungerede utrolig godt sammen.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *