“SEEBACH – The Musical” på Fredericia Teater

Tak til Fredericia Teater for pressebilletter.

Endnu engang leverer Fredericia Teater et pragteksemplar af en musical! En oplevelse vi stadig lever højt på her dage efter premieren.

s

Hvor: Fredericia Teater
Spilleperiode: 29. september til 22. december (indtil videre)
Pris: Mellem 195,- kr. til 545,- kr. + gebyr og tillæg alt efter hvor man sidder henne
Spilletid: Ca. 2 timer og 40 minutter (heraf er 20 min. til en pause)
Skuespillere: Pelle Emil Hebsgaard, Joakim Lind Tranberg, Frederikke Maarup Viskum, Emil Birk Hartmann og Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen

Musicalen kommer også til København og Aarhus.


s

Resumé

Seebach – The Musical fortæller om en af de mest betydningsfulde familier indenfor dansk popmusik. Hvordan først faderen klarer sig og efterfølgende hvordan sønnen tager over i en branche, som på mange områder er hård. Om op- og nedture på en rejse gennem de sidste 50 år indenfor dansk musik. Og hvordan det i særdeleshed påvirker familien. 

s

Anmeldelse – Skrevet af Marie Lorentzen

DUO 6 stjerner

Jeg har aldrig set mange musicals, min første var ’Klokkeren fra Notre Dame’, som jeg elskede og den var helt sikkert også med til, at jeg var klar til at tage ind og se en ny musical. Især en musical som denne, der handlede om Rasmus og Tommy Seebach.

Det er ikke meget af Tommy Seebachs musik jeg havde hørt, men jeg kendte dog de største hits, og jeg havde selvfølgelig hørt lidt af hans historie. Så derfor var jeg meget spændt på den, inden den gik i gang, og jeg synes bestemt også at det var en vild oplevelse, når Seebach familien var til stede, fordi jeg synes at det gav en meget ladt, men spændt stemning.

Men hold nu fast hvor var ’SEEBACH’ bare en god musical, og en musical jeg kan anbefale til alle. Skuespillerne gjorde det alle så utrolig godt, og danserne var virkelig talentfulde. Jeg blev i hvert fald blæst bagover af deres præstationer. Jeg vil især fremhæve Joakim Lind Tranberg og Pelle Emil Hebsgaard, som spillede Rasmus og Tommy Seebach – jeg synes virkelig, at de gjorde et flot stykke arbejde og var utrolig troværdige i deres roller.

Jeg var også meget vild med hvor gennemtænkt musicalen var. Jeg var vild med scenen, der var nemlig et par skærme, som viste de forskellige scenebaggrund, og det var virkelig smukt lavet. Derudover kørte scenen rundt, og det fungerede virkelig godt sammen med at scenen blev hævet en gang i mellem. Oveni alt dette var sangvalgene også rigtig gode, og var virkelig med til at understøtte følelserne, som skuespillerne havde i de forskellige scener.

Jeg kan ikke give ’SEEBACH’ ros nok. Jeg havde helt lyst til at se den igen, på grund af den vilde stemning og alle skuespillernes og dansernes flotte præstationer. Jeg var også meget imponeret over, hvor modig og barsk musicalen fortalte historien om Tommy Seebach. Det blev behandlet meget flot, samtidig med at der ikke bare blev sprunget hen over den barske sandhed. Jeg må indrømme, at jeg fik en klump i halsen og måtte kigge væk en gang i mellem i den hårde scene. ’SEEBACH’ er et mesterværk og en hyldest til Tommy Seebach og hans familie.


AnmeldelseSkrevet af Anne Mette Bach Jeppesen

DUO 6 stjerner

Jeg havde virkelig glædet mig til at se ’SEEBACH – The Musical’, som jeg havde rigtig høje forventninger til, efter at have set Fredericias produktion af ’Klokkeren fra Notre Dame’. Jeg har ikke fulgt så meget med i Tommy Seebachs karriere, men kender dog til nogle af hans større pophits, hvor nogle af dem stadig bliver brugt i dag, i særdeleshed ”Hip Hurra, det’ min fødselsdag”.

Vi deltog til Urpremieren, og netop som vi gik ind i Fredericia Teater, kom Rasmus Seebach med familie gående ind lige bag os. Det var en ret fed oplevelse, lige at få sat ordentligt ansigt på dem inden vi skulle se skuespillerne optræde som dem. Vi nåede også at få taget lidt billeder af dem, inden vi bevægede os ind i salen og fandt vores pladser.

I rollerne som Tommy og Rasmus spillede Pelle Emil Hebsgaard og Joakim Lind Tranberg, mens de tre andre hovedkarakterer, Rasmus’ søskende Marie, Nicolai og Tommys kone Karen, blev spillet af henholdsvis Emil Birk Hartmann, Frederikke Maarup Viskum og Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen. Jeg synes virkelig, det er et godt hold, de har sammensat til at spille familien Seebach, og de gør det helt fænomenalt i rollerne.

Jeg blev så grebet af historien, der udspillede sig på scenen, at jeg både oplevede at få gåsehud og måtte fælde et par tårer, da vi ser hvordan Tommys sammenbrud rammer ikke mindst ham, men også hele familien. Det var svært ikke at føle med hele familien, og det de har været igennem. Castet gør det samtidigt så overbevisende i deres roller, at jeg kunne tro på, at det var noget der skete for dem, mens vi så på.

Scenen var virkelig flot sat op, hvor vi kunne skifte mellem forskellige scener ved hjælp af en drejefunktion i gulvet på scenen, kombineret med virkelig flotte visuelle effekter. Der var en rigtig fin harmoni og balance mellem hvornår det var Rasmus’ eller Tommys sange, til de forskellige scener. Man kunne ikke undgå at blive grebet af historien, når scenerne var så gennemførte og lignede så godt, hvordan det så ud dengang til de første Melodi Grand Prix’s, som Tommy optrådte til. Der var både latter, piften og en opløftede stemning i salen, da vi kom med en tur tilbage i tiden.

Sangene var nøje udvalgt til de forskellige scener, så de passede til det der udspillede sig på scenen. Vi skiftede derfor en del mellem Rasmus’ og Tommys sange, og det fungerede bare så fint sammen. Der var også kommet nogle sætninger ind fra de forskellige sange til dialogerne, og det hele gav bare rigtig god mening som helhed.

Der blev skiftet en del mellem fortid og nutid, men jeg syntes faktisk, at det var let at følge med undervejs. Jeg syntes dog også, at der især var nogle scener, som var utrolig barske at overvære, og der er virkelig ikke lagt skjul på noget i Tommys nedtur. Det er virkelig flot skildret og gør det bare endnu mere realistisk at overvære.

Til sidst sluttede vi af med en koncert i bedste Rasmus Seebach stil, hvor alle rejste sig op og sang med. Der var en helt elektrisk stemning i salen, og alle var på den ene eller anden måde, berørte over den rejse, vi havde fået lov til at deltage på. Det må kræve virkelig stort mod fra familien, at lade deres historie komme frem i lyset på den måde, men Fredericia Teater har vist sig at være opgaven voksen, og har fået lavet en vanvittig flot og gennemført præsentation, som bare sidder lige i skabet!s

amAM DUOSkrevet af Marie Lorentzen og Anne Mette Bach Jeppesen

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *