“Seeker 3: Det endelige opgør” af Arwen Elys Dayton

Det endelige opgør

Original titel: Disrupter
Forfatter: Arwen Elys Dayton
Oversætter: Kim Langer
Genre: Ungdomsroman
Sider: 388
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato: 1. oktober 2017

duo 4½

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret.

Jeg synes faktisk, at Seeker får en rigtig god afslutning i ’Det endelig opgør’. Man får en god indsigt i hvordan det hele startede, og jeg synes det var en fortælling, som jeg kunne forholde mig til.

streg

Resumé

Quin er sluppet ud af hendes fars klør, men hun er fortsat fanget i søgernes verden, som trækker spor mange hundrede år bagud i tiden. De gamle venner er alle splittet. Shinobu er ikke sig selv og bliver pludselig fanget i klørene af den mindst ventede, Quin er sammen med en ukendt på en rejse tilbage i tiden og John prøver sammen med Unge Gru at redde så mange søgere han kan. De beslutter sig alle for at kæmpe for den verden som de elsker og redde sig selv og dem de elsker.

streg

Anmeldelse

Jeg har igennem bøgerne haft blandet følelser til ’Seeker’ serien. Det har jeg haft, fordi jeg simpelthen havde så mange forskellige spørgsmål til, hvad det hele var for noget og hvordan universet hang sammen. Derudover har jeg også haft et par blandet følelser angående personerne, og særligt kærlighedsforholdet med Shinobu og Quin, som simpelthen bare på ingen måde fangede mig, og for mig virkede som en hurtig løsning. Men jeg vil sige, at den første ting som jeg havde problemer med, blev langt bedre her i den sidste bog.

Først var jeg lidt forvirret, fordi jeg lige skulle ind i universet, og huske hvordan det hele lige var endt i slutningen af ’Seeker 2’. Men efter jeg lige havde fundet mit fodfæste igen, så synes jeg at historien i ’Det endelige opgør’ var rigtig god. Vi arbejdede videre på den samme handling, som i de andre bøger, men denne gang var der på en måde en historie i historien og det var super godt lavet. Det betød nemlig, at man fik en masse svar på, hvordan det hele var blevet startet. Det var også en historie, som jeg kunne forholde mig til, og som jeg faktisk blev meget fanget af.

Det gjorde også, at siderne bare fløj derudaf, og jeg endte med at læse bogen på ca. 1 dag hen over weekenden. Som nævnt tidligere, havde jeg et lidt anstrengt forhold til kærligheden mellem Shinobu og Quin, fordi jeg følte at det opstod alt for let, især når man tænker John ind i ligningen. Men jeg synes alligevel, at det fik en rigtig god slutning både for dem, men også for John.

Hvis man allerede er i gang med ’Seeker’ serien, så er man nødt til at tage fat i ’Det endelig opgør’, som jeg syntes var den bedste. ’Seeker’ er en speciel læseoplevelse, og hvis du ikke behøver at få svar på det hele, og godt kan leve med et univers som er unikt, så kan ’Seeker’ sagtens være noget for dig, da den også indeholder en masse spænding, kampe og kærlighed.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *