“Seeker – de døde grotter” af Arwen Elys Dayton

seeker 2 de døde grotter

Original titel: Travler
Serie: Seeker 

Forfatter: Arwen Elys Dayton
Oversat af: Kim Langer
Genre: Fantasy, ungdoms-
bog
Sider: 397
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato: 1. februar 2017

DUO 3

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret.

Med blandede følelser gik jeg i gang med fortsættelsen til ’Seeker’. På den ene side kunne jeg godt lide den, og på den anden side var der fortsat nogle ting som irriterede mig. Så da jeg var færdig med bogen, sad jeg stadigvæk med den følelse.

streg

Resumé

Quin har fået fat i en dagbog, hvor hun sammen med sin bedste ven Shinobu, prøver at finde svar på alle hemmelighederne angående søger-verdenen. De er dog ikke de eneste, som leder efter svar og har hemmeligheder. De støder nemlig også på andre, som til tider jagter dem. John er i gang med sin træning til at blive søger sammen med den unge Gru. Men fortiden har dog en tendens til at indhente dem alle sammen, da Quin kommer tættere og tættere på hemmeligheden, som kan ødelægge søgerne en gang for alle, og har gjort at søgerne har fat en brutal fortid.

streg

Anmeldelse

Jeg var faktisk meget spændt på denne bog, da jeg havde blandede følelser med den, inden jeg gik i gang. Det havde jeg på grund af den første bog i serien, hvor jeg havde en masse spørgsmål til universet, og hvad det hele egentlig skulle handle om. Da jeg så var færdig med bogen, havde jeg dog stadig den samme følelse, men dog på en anden måde. Det havde jeg, fordi at der nogle ting som jeg rigtig godt kunne lide ved bogen og som faktisk fangede mig rigtig meget, og på den anden side var der nogle ting, som jeg ikke kunne lide.

En ting som jeg godt kunne lide var, at jeg faktisk begyndte at få nogle svar, eller i hvert fald bedre kunne forstå og gætte mig bedre frem til nogle ting. Jeg er fortsat forvirret over universet, fordi jeg følte, at vi sprang meget rundt omkring i verdenen, så var vi intetheden, et andet sted eller så et helt tredje sted. Normalt plejer jeg sagtens at kunne finde rundt i det, og ikke lade mig distrahere af det, men dette lykkedes bare ikke ved ’De døde grotter’. Men en ting som gjorde at jeg fik nogle svar, var at vi gik tilbage i tiden og fik lov til at møde Johns mor Catherine, som jo egentligt har en stor rolle for det hele, både for John men også med hensyn til dagbogen som bliver brugt. Det var meget spændende at møde hende og komme tilbage i tiden.

En af de ting som jeg ikke synes var så godt, var personerne. Jeg kunne fortsat ikke føle, at jeg kom ind på dem. Dette synes jeg virkelig var ærgerligt, fordi personerne bare har en stor betydning for handlingen og bogen. Det er ikke fordi de gør ting, som jeg ikke kan lide, men jeg føler bare ikke at jeg kender dem. Jeg følte at jeg var i overfladen på dem alle sammen, især Quin og Shinobu. Dette gør det også lidt svært at forholde mig til deres kærlighedsforhold, fordi at dette følte jeg også var lidt overfladisk. Det synes jeg også var meget trist, fordi jeg er virkelig den evige romantikker og plejer så lidt at kunne blive fanget af en kærlighedshistorie.

Som jeg nævnte tidligere sad jeg tilbage med blandede følelser for ’Seeker 2 – De døde grotter’ efter at have læst den. Men jeg sad også tilbage med en følelse af at jeg gerne vil læse videre, for at se om jeg kommer til at få flere af mine spørgsmål besvaret, og fordi bogen indeholdt faktisk en masse spænding, som gør at jeg helt vildt gerne vil vide, hvad det hele præcist har af betydning, og kommer til at betyde til sidst.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *