“Shooter” sæson 1 på DVD

image_pdfimage_print

shooter

Original titel: Shooter season 1
Serie: Shooter 
Genre: Action, Drama
Spilletid: 6 timer og 38 minutter
Skuespillere: Ryan Phillippe, Shantel Vansanten og Cynthia Addai-Robinson
Filmselskab: 20th Century fox

Udgivelsesdato: 25. januar 2018

DUO 6 stjerner

 

Tak til 20th Century Fox for anmeldereksemplaret

Jeg blev ret hurtigt fanget af ’Shooter’. Det er en serie, som gjorde mig meget tryllebundet til fjernsynet i et godt stykke tid. Den er spændende, nervepirrende og interessant, fordi skuespillerene gør et rigtig godt stykke arbejde.

streg

Resumé

Krigsveteranen og snigskytten Bob Lee Swagger overtales af en gammel ven, til at hjælpe med at finde en snigskytte, som vil dræbe præsidenten. Bob Lee går i gang med alt forarbejdet, men da han begynder at undersøger det lidt, kommer han selv til at ende lige midt i jagten, dog på den anden side, da det er ham, som bliver den jaget. Han bliver nemlig falsk anklaget for at have dræbt den ukrainske præsident. Så han gør alt for at skaffe sig allierede, og forsøge at opklare, hvem der virkelig skød den dag, så han kan frikende sig selv. Denne jagt bliver en stor trussel mod hans venner og familie. Men der er ingen som skal undervurdere en helt.

streg

Anmeldelse

Jeg har set den klassiske film ’Shooter’, som havde Mark Wahlberg i hovedrollen fra 2007. En film som jeg var ret vild med, og som jeg altid gerne vil gense, når jeg har chancen for det. Så da jeg først så, at der kom en serie med samme plot, nemlig konspirationsteorien mod Bob Lee Swagger, som bliver falsk anklaget for at have myrdet præsidenten, var jeg meget interesseret i at se den. Jeg havde en bange anelse for, at det kunne blive for mærkeligt, at de prøver at genskabe den samme historie, især fordi at Mark Wahlberg er en hård negl at følge efter, men her tog jeg faktisk fejl.

Jeg synes at hovedpersonen, Ryan Phillippe, gør et rigtig godt stykke arbejde med sin rolle. Han er lækker og bad ass. Jeg kan også rigtig godt lide den ”menneskelige side” af ham, i form af hans kone og datteren Mary, som er spillet af Shantel Vansanten, en skuespiller jeg ikke rigtig har set sine One Tree Hill, som jeg elskede hende i. Hun gør helt sikkert også et rigtig godt stykke arbejde med hendes rolle.

Jeg kan rigtig godt lide, at vi tager serien længere i historien, som man selvfølgelig også er nødt til, for at give serien noget kød på. Men jeg kan godt lide, at vi også går tilbage i tiden, hvor vi ser Bob Lee Swagger i sin storhed, som snigskytte for hæren. Det er med til at give historien en anden vinkel på, hvorfor han bliver sat op på mordet, som viser sig at være en endnu mere indviklet historie, end hvad jeg lige regnede med.

Jeg synes at ’Shooter’ indeholder noget for mange forskellige. Det er selvfølgelig folk, som skal kunne lide at se action og kampe. Der er meget spænding over hvert afsnit, og hvor man virkelig kan følge, hvor korrupt det hele er langt indefra. Jeg kan godt lide, at man også følger Bob Lee Swaggers allierede, FBI-agenten Nadine, som prøver at følge op på sporene indenfor bureaukratiet, selvom det ikke er let, da hun har sin egen forhistorie.

Afsnittene er faktisk ikke særlig lange, eller også føles de bare ikke sådan, men det gør, at man faktisk kan nå at se en hel del ’Shooter’ på en aften, hvilket virkelig er en fornøjelse, fordi man ikke kan lade være med at stoppe, med når man først er kommet i gang – sådan havde jeg det i hvert fald, hvilket også er en af grundene til, at jeg kan anbefale denne serie til andre, som også kan lide spænding og fart over feltet.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.