“Simon vs. Verdens Forventninger” af Becky Albertalli

Simon vs. Verdens Forventninger

Titel: Simon vs. the Homo Sapiens Agenda
Forfatter: Becky Albertalli
Oversat af: Thomas Munkholt
Genre: Ungdomsbog
Forlag: Høst og Søn
Sider: 250
Udgivelsesdato: 30. september 2016

DUO stjerner III

 

 

 

En sød, sjov og charmerende historie, der vil få dig til at smile gennem hele bogen – ’Simon vs. Verdens Forventninger’ levede helt sikkert op til mine høje forventninger!

s

Resumé

Simon er 17 år, på sit tredje år i high school og 100% bøsse. Han er bare ikke klar til at springe ud endnu. Men det valg bliver taget fra ham, da han glemmer at logge ud af en af skolens computere, og et par private e-mails falder i de forkerte hænder. Han har nemlig skrevet sammen med en anden dreng fra sin skole, der kalder sig Blue, og som også er bøsse. Simon er langsomt faldet for Blues charmerende, eftertænksomme og sjove mails. Men han ved ikke hvem Blue i virkeligheden er, og da han bliver afpresset med screenshots af hans egne og Blues mails, kan han ikke andet end at give efter.

s

Anmeldelse

’Simon vs. Verdens Forventninger’ er en bog, der har taget de engelske læsere med storm. Hvor end, jeg har været på internettet, så har jeg hørt om Simon, og om, hvor god den bog dog er. Så at jeg har set frem til at læse den… Det ville være noget af en underdrivelse.

Becky Albertalli fanger da også sine læsere – nærmest på første side –  med Simons sjove og skæve personlighed. Jeg elskede Simon lige fra da man først mødte ham, og hele hans vennegruppe er bare fantastisk. Selvom det måske lyder til at blive for sukkersødt, så synes jeg (næsten) ikke, at det gør. For samtidig med, at det er en rimelig sej gruppe af venner, så bliver det ikke uvirkeligt. Simon er en god hovedperson, fordi han netop er virkelig. Sjov, mærkelig og kærlig, men også ret egoistisk til tider, og det er det, der holder historien på jordniveau.

’Simon vs. Verdens Forventninger’ er en oversat bog, og derfor kan jeg ikke direkte sige, at jeg godt kan lide Becky Albertallis skrivestil, for det er jo ikke det, jeg har læst. Men jeg synes virkelig, at det er en god oversættelse. Jeg tror, at det kan være en udfordring at oversætte amerikanske ungdomsbøger, for der er så mange ord, som vi simpelthen ikke bruger på dansk. Det gode ved ’Simon vs. Verdens Forventninger’ er, at forfatteren simpelthen har beholdt dem på engelsk, hvilket jeg er meget, meget glad for. Ord som ’freshman’ og ’homecoming’ behøver virkelig ikke at blive oversat for, at vi ved hvad der menes. 

Historien foregår over omkring et halvt skoleår, og mens jeg elsker, at historien er nede på jorden, synes jeg måske, at der er skruet liiiidt for meget ned for dramaet. Bogen er fortalt i et meget langsomt tempo, og tja – der sker faktisk ikke rigtigt noget. Det lyder måske lidt overdrevet, hvilket det nok også er, for man kan ikke skrive en bog uden handling, men det er virkelig en langsom handling, der er i ’Simon vs. Verdens Forventninger’. Virkelig. Det er lidt ærgerligt, for der er virkelig lagt op til, at det kunne blive en rigtig spændende handling med en dramatisk slutning, hvis visse karakterer ville tage sig lidt sammen…! Nej, det er en karakterdrevet roman fremfor handlingsdrevet, og det er dejligt til en afveksling. Men jeg ville nu gerne alligevel have set, hvad det kunne blive til, hvis forfatteren havde ladet det hele gå længere over stregen, end hun gjorde.  

Som sagt var der ikke særlig meget handling, og der var heller ikke nogen særlig barske problemstillinger. Jo, Simon er bøsse, men han har en sympatisk familie og så videre, og jeg synes faktisk ikke, at hele springe ud-delen fylder særlig meget. Hvad der til gengæld fylder meget, er hele venskab-kærlighed-bla-bla-bla, og selvom jeg hader at sige det, så nød jeg det virkelig. Det er hurtigt læst bog, som du ikke kan lægge fra dig, og du vil højst sandsynligt sidde med et smørret smil, fordi den bare er så sød!

Det er en bog, der er perfekt for fans af Zoe Suggs ’Girl Online’ og ’Anna og det Franske Kys’ af Stephanie Perkins. Ej. Helt ærligt. Jeg tror faktisk, at de fleste ville elske den her bog.

s

Skrevet af Frida Toudal


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *