“Sjælemærket” af Camilla Schack

Sjælemærket

Original titel: Sjælemærket
Forfatter: Camilla Schack
Forlag: Mellemgaard
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sider: 305
Udgivelsesdato: 7. november 2014

DUO stjerner III

 

 

 

Jeg var helt vildt opslugt af ’Sjælemærket’ og siderne vendte sig næsten af sig selv, fordi jeg var så ivrig efter at finde ud af, hvad det var for nogle fantasy væsner, der optrådte i bogen. Den overraskede mig meget positivt.

streg

Resumé

Da den 17-årige Vida får af vide, at hun skal flytte med sine forældre til USA, bliver hun godt og grundigt sur på sine forældre. Hele hendes verden vil ændres, og hun skal nu til at begynde på en frisk, i et helt nyt land hvor hun skal begynde på ny skole og få nye venner. En nat har hun et frygteligt mareridt, og vågner dagen efter op med et rundt mærke ved hendes kraveben. Hvad betyder mærket og hvorfor reagere andre så voldsomt på det, når de ser det?

streg

Anmeldelse

’Sjælemærket’ var meget svær at slippe for mig, og jeg var meget vild med, at noget af historien foregår i Danmark. Det var et super fedt twist, og gjorde historien mere realistisk, fordi det var meget nem at danne sig billeder af miljøet i bogen. Forsideillustrationen var faktisk det, der gjorde at jeg stoppede op, og måtte læse hvad det var for en ny bog, der var kommet frem, fordi forsiden simpelthen er så flot!

Det var først da handlingen bliver flyttet til USA, at det gik op for mig, at der også var noget overnaturligt med, og som samtidig viste sig at være en helt ny slags af fantasy – jeg har i hvert fald ikke læst noget før, der minder om det. Det er virkelig fedt, når en forfatter formår at forny sig i fantasy genren, og når forfatteren så ovenikøbet er dansker, er det da bare ekstra fedt!

Der var dog nogle få ting, som generede mig lidt undervejs. Jeg synes at udråbstegnet blev lidt for flittigt brugt i teksten. Det gik egentlig ind og forstyrrede mig en del, at der var så mange, og ødelagde desværre lidt af historien. Der var også på et tidspunkt i historien, hvor jeg slet ikke kunne følge Vidas tankegang og handlinger, og ligesom jeg troede, at jeg havde fundet ud af, hvorfor hun gør som hun gør, tager historien bare en helt ny drejning.

Jeg er dog alligevel meget imponeret over bogen og historien, som har fået flettet virkeligheden og det overnaturlige så fint sammen. I betragtning af at det er Camilla Schacks debutroman, er jeg meget imponeret over, hvor god en historie hun har fået skrevet, og jeg kan rigtig godt lide hendes skrivemåde, når jeg ser bort fra de for mange udråbstegn. ’Sjælemærket’ er en bog, som helt sikkert er en vinder, hvis man er til kærlighed med et overnaturligt element.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *