“Sjælevært” af Christina Bonde

image_pdfimage_print

Sjælevært

Original titel: Sjælevært
Forfatter: Christina Bonde
Genre: Fantasy, ungdomsbog
Sider: 368
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 10. maj 2017

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret.

’Sjælevært’ endte med at blive en spændende bog, som havde et rigtig fedt univers. Jeg skulle dog halvvejs ind i bogen, før den rigtig fangede mig.

streg

Resumé

Celina er 16 år og bliver ung i huset hos en dyrlæge familie, fordi hun er blevet træt af skolen og da hun bliver røvrendt af kæresten, vil hun bare gerne væk. Men fortiden flytter med hende. Hun har lige siden hun var barn haft mareridt og kunne se et specielt lys og sølv. Inden længe indser Celina at hun har en særlig evne, som kommer til at præge hende for evigt og giver hende sit livs første farefulde forelskelse.

streg

Anmeldelse

Da jeg sluttede med bogen, sad jeg desværre med lidt blandede følelser omkring den, fordi jeg endte faktisk med at blive glædeligt overrasket angående universet. Dette var jeg slet ikke i tvivl om, da jeg kan rigtig godt lide hele idéen med spøgelser. Jeg synes det er rigtig fedt med hensyn til idéen med, at en gammel sjæl lever videre i en anden krop og får et nyt liv, en chance til – umiddelbart ikke at man bliver besat, så man ikke ved hvem man egentligt er. Men alt i alt var universet i bogen rigtig spændende og fungerede rigtig godt.

Jeg var meget i tvivl om, hvad der foregik i starten. Jeg synes det var rigtig forvirrende og beskrivelserne var lidt rodet. Jeg var i tvivl om tid og sted som udgangspunkt et stort stykke af bogen. Det blev en takt for rodet for mig, som gjorde at jeg ikke helt kunne koncentrere mig, om hvad der helt foregik. Jeg skulle faktisk næsten halvvejs, før jeg begyndte at kunne finde ud af, hvad der skete og før jeg blev fanget. Det var som udgangspunkt også først der, at jeg blev fanget af hovedpersonerne.

I forbindelse med at jeg var meget forvirret i starten, så gjaldt dette faktisk også personerne. Jeg havde nogle gange svært ved at følge Celinas tankegang og hendes beslutninger. Det samme gjorde sig også gældende for Bastian, da jeg havde svært ved at finde ud af, hvad han havde med det hele helt præcist at gøre. Men dette vendte sig ca. halvvejs i bogen i forbindelse med, at jeg fandt ud af mere om hvad der skete og hvordan tingene hang sammen. Derefter kunne jeg godt lide Bastian og Celina og jeg syntes, at de fungerede rigtig godt sammen.

Selvom at jeg skulle bruge halvvejs af bogen på at være forvirret, så synes jeg faktisk ’Sjælevært’ endte med at være rigtig god. Universet fungerede rigtig godt og den blev også spændende hen imod slutningen. Den kan helt bestemt anbefales, især hvis man godt kan lide at læse om spøgelser med kærlighed.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.