“Sjælevandrer” af Charlotte Fischer

image_pdfimage_print

Sjælevandrer

Original titel: Sjælevandrer – Diali
Forfatter: Charlotte Fischer
Serie: Sjælevandrer

Genre: Dystopisk roman
Sider: 314
Forlag: Facet
Udgivelsesdato: 8. september 2017

DUO stjerner III

 

 

Tak til Facet for anmeldereksemplaret

’Sjælevandrer’ var på ingen måde, som jeg havde forestillet mig, inden jeg gik i gang med bogen. Den indeholder en fantastisk kærlighedshistorie, men må indrømme, at jeg er meget usikker på hvad sjælevandrer betyder…

streg

Resumé

Cawi og Dahlia er bedste venner og lever sammen i Roneoak. Et samfund som ligger ved kysten og er meget plaget af naturkatastrofer. De har fået af vide, at det er det sidste sted, hvor der kan leve mennesker. Cawi fornemmer en dag en stor katastrofe, som er på vej og vil ramme Roneoak. Han fortæller dette til Dahlia og får hende i sikkerhed. Det er nemlig en katastrofe, som kommer til at ændre alt på deres tilværelse og som gør, at de kommer ud på en farefuld rejse, hvor fremtiden er meget usikker og vil komme til at ændre deres liv for altid.

streg

Anmeldelse

Det allerførste jeg vil sige om ’Sjælevandrer’ er, at det er virkelig en flot forside Breth design har fået skabt. Den er super indbydende, og den har virkelig nogle flotte detaljer. Hvis du ikke har bogen på din bogreol, så gå ind i din nærmeste boghandel og se coveret, fordi det er helt sikkert et bogscover, som skal ses og mærkes. Det er så flot! Jeg havde ikke de store forventninger, inden jeg gik i gang med bogen, og det jeg fik ud af bogen, havde jeg på ingen måde forventet.

Jeg kan rigtig godt lide universet, som Charlotte Fischer har skabt. Vi er flere år ude i fremtiden og naturkatastrofer og dårlig klima har ødelagt vores verden, som vi kender den. Vores hovedpersoner lever primitivt og er meget påvirket af klimaet. En stor tsunami gør også at alle, på nær Cawi og Dahlia, dør og de må forsøge at flygte til den anden side forbi bjergene. Jeg kunne rigtig godt lide den rejse, vi kommer på sammen med dem, og at forfatteren virkelig får skabt en følelse af, at de er de sidste mennesker på jorden, og vi befinder os i en slags boble. Man kan tydeligt mærke at boblen så springer, når vi møder andre mennesker på den anden side og en helt anden tilværelse, som ligner vores egen meget mere. Der er nogle super gode beskrivelser, som gav mig en masse billeder af deres verden og deres rejse.

Jeg kunne meget godt lide Cawi i starten, og dette fortsætter jeg faktisk med i gennem hele bogen. Han er meget skiftende, og han gør også nogle ting, som jeg ikke bryder mig om, men alligevel er jeg meget nysgerrig på ham hele vejen igennem. Det er dog lidt anderledes med den anden hovedperson Dahlia, da jeg virkelig ikke kunne lide hende i starten, og tænkte for mig selv, at det ville blive en lang bog med hende, hvis hun skulle være sådan hele vejen igennem. Da hun var meget egocentret, umoden og træls at høre på. Men man kan tydeligt mærke på hende, at rejsen som de kommer ud på, forandrer hende og hun bliver meget mere moden, og jeg ender faktisk med at synes rigtig godt om hende.

Grunden til at bogen får 5 stjerner, er på grund af den stormfulde rejse vi kommer på, i forbindelse med handlingen og i forbindelse med hovedpersonernes kærlighedsliv. Jeg må indrømme, at jeg virkelig er en ”sucker” for en god kærlighedshistorie og dette gav ’Sjælevandrer’ mig helt sikkert. Jeg elsker, at vi får så langt og godt indblik i deres forhold. Jeg er dog meget forvirret over, hvad en sjælevandrer egentligt betyder, og hvorfor det er med i bogen, fordi vi får ikke mere af vide, andet end at Cawi kan komme til Diali flere gange, og at han er sjælevandrer – men hvad betyder det??? Så det må jeg indrømme trækker bogen lidt ned. På den sidste side gives der et lille indblik, som bare gjorde mig endnu mere forvirret, men også meget spændt på, hvad fortsættelsen af historien kommer til at byde på.

’Sjælevandrer’ var for mig meget unik og har utrolig meget potentiale, fordi den tager fat i et meget interessant univers, som er blevet påvirket af naturkatastroferne og et stormfuldt og intens kærlighedsforhold, som styrkes af hovedpersonerne, som tydeligt kunne mærkes i beskrivelserne, tankerne og i deres karisma. Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske i denne serie.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.