“Skrøbelige skønhed” af Amy Harmon

Skrøbelige skønhed

Original titel: Making faces 
Forfatter: Amy Harmon                    Genre: Ungdomsbog
Sider: 370
Oversat af: Laura Konradi Brodersen
Forlag: Lovebooks
Udgivelsesdato: 13. februar 2017

DUO 6 stjerner

 

 

 

Tak til Lovebooks for anmeldereksemplaret

Jeg havde sygt høje forventninger til ’Skrøbelige skønhed’ og alle blev indfriet. Jeg elskede den og alt ved bogen. Den var en virkelig skrøbelig og skøn læseoplevelse.

streg

Resumé

Fern har været forelsket i Ambrose så længe hun kan huske. Han er skolens helt på brydningsholdet og hun er den stille akavede pige. Ambrose drager efter high school i krig i Irak, men vender hjem med en stor sorg og er ikke længere sig selv. I den tid Ambrose har været væk, har Fern udviklet sig fra den grimme ælling til den smukke svane. Rollerne er nu blevet byttet om og Fern er stadig forelsket i Ambrose. Har hun nu en chance for at vinde hans hjerte og hele ham i processen?

streg

Anmeldelse

Da jeg først læste om ’Skrøbelige skønhed’ vidste jeg, at jeg ville læse den og jeg glædede mig virkelig meget til den. Dette betød også, at da jeg fik den ind af døren derhjemme, skulle jeg bare i gang med det samme, fordi jeg havde så høje forventninger og havde glædet mig så utrolig meget. Jeg blev på ingen måde skuffet over den, fordi jeg elskede den fra start til slut. Den var bare fantastisk, så fantastisk at jeg mangler ord. Jeg slugte den bogstavligt talt, fordi jeg ikke kunne eller ville lægge den fra mig, så derfor blev jeg utrolig irriteret, hver gang jeg blev tvunget til at skulle lægge den fra mig.

Da jeg først startede med den, var jeg bange for at det skulle blive akavet og irriterende, at læse om Ferns forelskelse i Ambrose og at hun ville blive den karakter, som var træls, fordi hun ville være pinlig og ja akavet. Men den opfattelse fik jeg faktisk slet ikke, jeg blev hurtigt fanget af hendes smukke væsen, alt det hun gør for andre og uden at stille krav til noget som helst. Jeg kunne virkelig godt lide hende. Jeg blev også overrasket over hvor godt jeg kunne lide Ambrose. Han var den her populære fyr, som ved at han ser godt ud og har et talent. Men alligevel var han dyb og interessant i forbindelse med de drømme og tanker han havde. Den karakter som jeg var mest vild med i bogen var helt sikkert Bailey, Ferns bedste ven og fætter. Jeg elskede ham bare og blev utrolig fanget af hans måde at se livet på.

Det er meget sjældent at jeg græder over en bog. Jeg kan godt blive rørt og få lidt vand i øjnene, men aldrig hvor jeg bare græder, uden at jeg helt kan få det til at stoppe igen. Jeg forventede, at jeg ville blive rørt over ’Skrøbelige skønhed’, men jeg havde på ingen måde forventet, at jeg ville stortude. Den kom virkelig ind under huden på mig. Jeg gik igennem rigtig mange af de forskelige følelser i mit følelsesregister. Jeg var glad, grinede, blev rørt og græd.

Bogens titel rammer spot on. Fordi læseoplevelsen var virkelig skrøbelig og smuk. Den er skrøbelig, fordi den tager fat i et virkelig ømt og rørende emne og budskab. Den er smuk på grund af det samme, fordi skønhed ikke kun kommer udefra, men især også indefra og man vælger selv, hvordan man vil se livet på. Jeg kan uden tvivl anbefale ’Skrøbelige skønhed’. Det er helt sikkert en bog, som kommer til at være ved mig og i mine tanker, i lang tid fremover.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


1 thought on ““Skrøbelige skønhed” af Amy Harmon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *