“Skyggernes Bog” af Haidi Wigger Klaris

Titel: Skyggernes Bog
Serie: Dæmonherskerens arving
Genre: Fantasy

Forfatter: Haidi Wigger Klaris
Forlag: Tellerup
Sider: 285
Udkom: 7. marts 2015

DUO 3

 

 

 

 

Jeg vidste ikke hvad jeg skulle forvente før jeg begyndte på ”Skyggernes Bog”. Nu efter at have læst den er mine meninger om bogen en smule splittet.

s

Resumé

Ally begynder på kostskolen Larchwood, hvor hun hurtigt indse,r at ikke alt er som det skal være. Det første Ally finder ud af, at dét værelse hun skal bo på er hjemsøgt, og at den sidste person der havde det værelse er død. Ally bliver også selv opsøgt af et spøgelse, som vil have hende til at finde en gammel heksebog, men andre på skolen leder også efter den.

Ally må se i øjnene at hun ikke kan stole på nogen.

s

Anmeldelse

Jeg havde bestemt set frem til at læse ‘Skyggernes Bog’, og selvom mine meninger omkring den er lidt splittet, er jeg stadig glad for endelig at have læst den.

Hovedpersonen Ally forvirrede mig en smule. På den ene side virker hun som en almindelig teenager, der er en smule usikker på sig selv, men som også var i stand til at komme med sarkastiske bemærkninger. Men på den anden side virkede Ally til tider også en del yngre end en pige på 17. Dette har både noget med sproget at gøre, da Ally i starten af bogen siger ”måsen”, hvor man måske ville forvente en 17-årige sige ”røven”.

Jeg synes også handlingen i bogen gik lidt for hurtigt – især i starten. Vi møder Ally på side 5, og på side 28 er der allerede to drenge hun kan lide, og et begyndende trekantsdrama. Jeg er egentlig ret glad for bøger med trekantsdramaer – jeg læser i hvert fald mange hvor de er med, men det gik alligevel lidt for hurtigt i ‘Skyggernes Bog’.

En af de positive ting ved bogen var selve historien bag Larchwood, og hvorfor så mange ledte efter Skyggernes Bog. Selve historien hang godt sammen, og var bestemt med til at jeg læste bogen fra start til slut.

Sproget i bogen er rigtig let, og kan læse både af helt unge fra omkring 12-13 år. Jeg vil i hvert fald anbefale den til alle som elsker fantasy og mystik, dog vil jeg også gøre det klart at der er mange ting i bogen som ældre læsere måske vil finde irriterende. Når det er sagt, ser jeg stadig frem til at læse den næste bog i serien, og forfatteren Haidi Wigger Klaris er bestemt en man skal holde øje med.

s


Skrevet af Mathilde Alfang

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *