“Skyggernes trone” af Leigh Bardugo

Grisha 3

Original titel: Ruin and Rising
Serie: Grisha
Forfatter: Leigh Bardugo
Genre: Fantasy, ungdomsroman
Sider: 410
Oversat af: John Lysmand
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato: 1. februar 2017

DUO 6 stjerner

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret

En fantastisk serie er nu blevet afsluttet. Den var perfekt og jeg er utrolig ked af at det nu er slut. Det er helt sikkert en serie jeg ikke har læst for sidste gang.

streg

Resumé

Alina Starkov undslap Mørkningen for denne gange og er nu meget svækket. Hun har søgt tilflugt under jorden sammen med Apparatet og hans beskyttelse. Men kan hun stole på ham? Hun har ikke opgivet at finde ildfuglen, så hun kan komme til kræfter igen og finde en måde at besejre Mørkningen på. Men det som Alina ønsker sig allermest kan have store konsekvenser for hende selv og hendes verden, som hun kender den– er hun klar til at betale prisen?

streg

Anmeldelse

Det er bestemt ikke nogen hemmelighed, at jeg er utrolig glad for denne serie. Derfor er det selvfølgelig med et meget tungt hjerte, at jeg nu skal sige farvel til den. Jeg var også meget spændt på, hvordan den skulle slutte især angående Alina’s kærlighedsliv, så det var rigtig rart at få nogle svar på dette og i det hele taget se på, hvordan den skulle ende og om det ville være godt eller skidt. Da jeg har været så glad for serien, havde jeg selvfølgelig også store forventninger til den sidste i serien. Jeg blev heller ikke skuffet på nogen måder.

Der var en god mængde spænding i bogen, så jeg fik læst bogen rigtig hurtigt, fordi jeg bare blev nødt til at blive ved med at vende siderne. En ting som jeg rigtig godt kunne lide ved ’Skyggernes trone’ var den drejning, som slutningen tog. Det havde jeg slet ikke set komme – eller man kan sige at jeg havde set selve slutningen komme, men vejen derhen var spændende og gav mig faktisk en overraskelse. Den forhistorie som vi får i bogen, i led med at jeg fik svar på nogle af spørgsmålene, som jeg havde undervejs, var meget god og vildt interessant. Det var en rigtig god måde at fuldende serien på.

Jeg kunne fortsat godt kunne lide personerne, som vi møder. Jeg føler mig hjemme og bliver altid taget godt imod af dem alle sammen. Jeg kunne rigtig godt lide hovedpersonerne, især Alina, Mal og Nikolai. De bringer alle sammen hver deres personlighed, sorger og humør, som jeg tydeligt kan mærke, når jeg læser bogen. Som jeg nævnte tidligere, så glædede jeg mig meget til at finde ud af hvordan Alinas kærlighedsliv ville ende og dette gjorde jeg især, fordi jeg ikke selv havde en helt 100 % forestilling om hvem eller hvordan, jeg selv ønskede det skulle ende for hende. Derfor var det som om at jeg kun kunne blive glædelig overrasket.

Jeg er meget ked af at serien nu er slut, og jeg ønsker virkelig, at jeg kan få lov til at læse noget, som er lige så godt som dette i fremtiden. Men jeg ved også, at det helt sikkert kommer til at være en serie, som jeg kommer til at vende tilbage til igen. Jeg kan uden tvivl i mit hjerte anbefale denne serie til en læser, der lige som mig, godt kan lide en god fantasy bog, med en masse spænding og kærlighed.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *