“Skyggesøsteren” af Lucinda Riley

skyggesøsteren

Originaltitel: The Shadow Sister
Forfatter: Lucinda Riley
Serie: De syv søstre
Oversat af: Ulla Lauridsen
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 562
Forlag: Cicero
Udgivelsesdato: 21. september 2017

DUO 6 stjerner

 

 


Tak til Cicero for anmeldereksemplaret.

Jeg bliver større og større fan af Lucinda Rileys serie ’De syv søstre’, som bare indeholder nogle helt vildt fantastiske historier. ’Skyggesøsteren’ tog mig med ud på rejse tilbage til 1. verdenskrig, og jeg nød både at tilbringe tid i fortiden og nutiden.

streg

Resumé

Star har altid befundet sig i skyggen af sin søster CeCe, men efter at have mistet sin adoptivfar Pa, står hun ved en skillevej, hvor hun skal finde ud af at stå på egne ben, og finde ud af hvad hun vil, både med sit liv og de ting Pa har efterladt til hende. Efter mange overvejelser beslutter hun sig at undersøge de spor, Pa har efterladt til hende, og det tager hende ud på en rejse, for at finde frem til hendes biologiske familie. Alt imens kæmper CeCe med at måtte undvære Star for første gang i deres liv.

streg

Anmeldelse

’De syv søstre’ er en serie, som efterhånden hører til blandt nogle af mine favoritter, da jeg er helt vild med de rejser jeg kommer på, og som Lucinda Riley har fået strikket sammen. Jeg er meget imponeret over, at hun er så god til at skifte i tid på det helt rigtige tidspunkt, så vi både følger nutidens personer og fortidens. Der fungerer så fint, og samtidig er historierne så interessante, at jeg hurtigt bliver lukket ind i bogens univers.

’Skyggesøsteren’ tager læseren tilbage til tiden omkring 1. verdenskrig, og jeg fik faktisk lidt en følelse af at befinde mig i Jane Austens univers, da måden tingene fungerer på dengang, minder meget om hinanden. Nu elsker jeg mange af Jane Austens bøger, så for mig var det bare en ekstra bonus. Jeg synes det er spændende at lære mere om den tid, hvor man var mere formel overfor hinanden og hvor man tiltalte hinanden på en helt anden måde, end det er tilfældet i dag.

Jeg var utrolig spændt på at læse ’Skyggesøsteren’, fordi det var meget begrænset hvor meget jeg vidste om Star. Hun har indtil nu holdt sig meget i baggrunden, og jeg havde derfor ikke rigtig et ordentlig indtryk af hende, som jeg har af de andre søstre, hvor deres personlighed skinner mere igennem. Det blev der dog hurtigt gjort noget ved her, og jeg kunne virkelig godt lide Star. Hun er en pige, som har ladet sig føje igennem mange situationer, for blandt andet at være der for sin søster CeCe, og har derfor ofret mange ting for sin søster.

Derfor var det også virkelig dejligt at være sammen med hende på den rejse, som hun går igennem her. Hun vokser utrolig meget og får sin egen stemme og lærer at stå på egne ben. Hun begynder at prioritere sig selv og kæmpe for de ting, der gør hende glad. Jeg kunne slet ikke undgå at glæde mig på hendes vegne, efter at hun i så mange år, har opholdt sig i baggrunden.

Det er en helt fantastisk historie og rejse vi kommer på i ’Skyggesøsteren’, og jeg er virkelig spændt på at fortsætte i serien. I den næste skal vi følge CeCe og det glæder jeg mig personligt meget til, da jeg gerne vil forstå hende bedre, da jeg tror mit syn på hende vil ændre sig, efter at have fået hendes historie.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *