“Skyriel” af Lene Dybdahl

image_pdfimage_print

Skyriel

Original titel: Skyriel
Forfatter: Lene Dybdahl
Serie: Ovanienprofetierne
Genre: Ungdomsroman
Sider: 561
Forlag: Tellerup
Udkom: 18. september 2016

DUO stjerner III

 

 

 

 

’Skyriel’ var overraskede meget spændende. Jeg kunne tydeligt mærke at historien først lige er gået i gang og jeg kan slet ikke vente med at lade mig rive med igen til mere.

streg

Resumé

En pige kommer til verden en stormfuld nat og der kommer et foruroligende varsel på samme nat. Pigen har magiske kræfter i et land, hvor alle magiker bliver forfulgt. Hun bliver sendt til øen Josil for beskyttelse. Her får hun en anderledes opvækst af Alainon. På hendes 16 års fødselsdag viser varslet sig igen. Det handler om en profeti om den udvalgte, som vil overtage magten af kongen. Alainon bliver kort tid efter arresteret og sendt til fængslet Darc Nox. Skyriel er fast besluttet på at redde ham – men hvordan vil hun klare det udenfor den beskyttede ø Josil? 

streg

Anmeldelse

Jeg har mange gange set Lene Dybdahls bøger og tænkt, at jeg skulle prøve og læse dem. Men da vi så fik ’Skyriel’ til bogbloggertræffet, vidste jeg 100 procent, at jeg skulle læse denne af hende. Især efter at en af de andre bogbloggere anbefalede mig den og sagde, at den var rigtig god. Derfor havde jeg egentligt også store forventninger til bogen, inden jeg læste den. I det store hele synes jeg også at den leve op til det. Der var en masse spænding over feltet og Skyriel interesseret mig egentlig meget. Jeg er meget spændt på hvad profetien egentlig går ud på og hvad det indebærer at hun er den udvalgte. Derfor glæder jeg mig faktisk til fortsættelsen, som jeg håber, kommer inden længe.

Spændingen blev endnu mere udtalt, fordi synsvinklen skiftede mellem mange forskellige personer, og derved var jeg hele tiden der, hvor der skete noget. Det kunne dog også være lidt forvirrende til tider og en smule irriterende, da jeg rigtig gerne ville føle mig tæt forbundet til nogle af karakterne, men det kunne ikke rigtig lade sig gøre på samme måde, som hvis det kun havde været to forskellige synsvinkler. Samtidig gav det mig en hunger efter at vide mere om en karakter, hvorefter man pludselig forlod den karakter, for at få en ny synsvinkel. Jeg er spændt på hvor meget forfatteren vil lade os høre, om de andre personligheder, som vi møder i de næste bøger.

Universet som forfatteren lukker os ind i, er meget spændende og fungerer rigtig godt. Jeg synes at der var en masse gode elementer oven i en, som spillede super godt sammen. Jeg synes, at drager i fantasy verdenen er meget spændende og ideen om, at det er et menneske som kan forvandle sig, kan jeg også godt lide. Universet bliver også rigtig godt beskrevet i løbet af bogen, så jeg kunne sagtens fornemme hvad personerne ser og leve sig ind i det. Jeg kunne tydeligt se de forskellige steder for mig, når jeg læste bogen.

En ting som jeg virkelig synes var godt, var at der var en liste i starten af bogen med navnene på menneskerne, som bliver fortalt om eller som vi møder. Dette var med til at gøre det lettere at forstå karakterernes forbindelse, da ellers tror jeg at det havde været alt for forvirrende, hvis jeg ikke kunne gå tilbage og lige tjekke – nååårh ja, det var sådan det hang sammen. Fordi nogle af navnene kunne også nemt minde om hinanden. Eftersom at ’Skyriel’ var sådan en succes, som rummede en masse fantasy, spænding, kærlighed og ikke mindst venskaber, er jeg blevet mere nysgerrig på at læst flere at Lene Dybdahls bøger.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.