“Slide” af Jill Hathaway

image_pdfimage_print

slide

Titel: Slide
Originaltitel: Slide
Serie: Nummer 1 i serien ‘Slide’
Forfatter: Jill Hataway
Oversat af: Lærke Pade
Udkom: 2012
Sider: 288
Forlag: Politikens forlag

duo 4½

 

 

 

“Slide” er den pefekte bog, hvis man elsker ungdomsbøger med et særligt twist af noget overnaturligt. “Slide” overraskede utrolig meget på flere punkter!


streg

Resumé

Lægerne siger at Vee lider at narkolepsi, men Vee ved de tager fejl. Under sine anfald besvimer hun ikke bare, men hun ’glider’ ind i andres bevidsthed, og ser verden med deres øjne.
Derfor er Vee meget forsigtig med at røre andres ting. Rører hun noget der tilhører en anden, og som er fødselsmæssig knyttet til tingen, risikere hun at glide ind i personen.

Vee er blevet bedre til at undgå det, men da hun en dag besvimer, og er vidne til et mord, ændres alt. Alle tror, at Sophie begik selvmord, og kun Vee ved det ikke passer, men hvordan skal hun kunne sige det til nogen?
Da det tyder på, at morderen er efter Vees søster, tager Vee sagen i egen hånd.

streg

Anmeldelse

Jeg har villet læse ’Slide’ i evigheder, men af en eller anden grund har jeg udskudt det, og tænkt at det måtte blive en anden gang. Nu efter at have læst den, fortryder jeg, at jeg ikke gjorde det noget før.

Vores hovedperson Vee har en særlig evne. Når hun besvimer, glider hun ind i andres bevidsthed og ser verden med deres øjne. Vee hader sin evne, og alt hun ønsker sig, er at være normal. Hun kan ikke betro sig til sin bedsteven om sin evne, for da hun nævnte det for sin far, sendte han hende til psykiater, og Vee vil gøre alt for at undgå det blik, han sendte hende dengang.

Man kommer lynhurtig til at holde af Vee, som har været ud for et stort tab – nemlig tabet af hendes mor, som hun var stærk knyttet til. Hendes far arbejder for meget, og hendes lillesøster drikker og fester for meget. Vee er meget alene, men samtidig er hun en stærk hovedperson, som man ikke kan andet end at holde af.

Jeg læste ’Slide’ på få dage, især de sidste 50-60 sider slugte jeg råt. Ligesom Vee, prøvede jeg at gætte mig til hvem morderen var, og jeg var faktisk sikker på jeg havde gættet rigtig, da det hele bliver vendt på hoved og jeg måtte indse jeg tog helt fejl. Jeg elsker bøger som har disse fantastiske plottwist, da det er med til at gøre det langt mere spændende!

Endnu mere overrasket blev jeg, da jeg fandt ud af, at Slide faktisk er en serie, og der i hvert fald er en 2’er (om der kommer flere vides ikke). Egentlig har jeg altid troet, at det var en enkeltstående bog, og bogen kunne uden problemer også være det. Men Vee er sådan en fantastisk person, og hendes evne så spændende, at jeg er utrolig glad for der i hvert fald er mindst én bog mere, jeg kan læse. Det skal dog lige siges, at 2’eren ikke er på dansk.

I hvert fald glæder jeg mig rigtig meget til at få fat i næste bog, og håber at den er mindst lige så spænende som 1’eren.
Jill Hathaway er en talentfult forfatter, som virkelig forstår hvordan man skal fange læseren, og jeg håber virkelig, at hun kommer til at skrive endnu flere bøger.  

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.