“Smaragdhavet” af Richelle Mead

Det glitrende hof 3

Original titel: The Emerald Sea
Forfatter: Richelle Mead
Serie: Det glitrende hof
Oversat af: Sarah Feddersen Thomsen
Genre: Ungdomsbog
Sider: 496
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato: 1. november 2018

5,5 DUO

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret.

Jeg elsker virkelig Richelle Meads bøger i ’Det glitrende hof’, og jeg er meget ked af, at det nu er slut. Jeg ville ønske, at hun skrev nogle flere i samme gode skrivestil og med samme fængslende univers.

streg

Resumé

Tamsin vil gøre alt for at blive pigen, som får de bedste resultater, så hun kan blive gift med en rig mand, og hun kan holde sit løfte til sin familie. Hun bærer nemlig på en hemmelighed, som har en stor betydning for hendes fremtidige liv. Men på vej mod Adoria, kommer skibet ud af kurs, og Tamsin må nu gøre alt for at komme tilbage til Cape Triump. Men hendes træning har ikke forberedt hende på alt, hvad der ligger forude. Samtidig møder hun 2 mænd, handelsmanden Jago og præsten Gideon, som kommer til at have en stor betydning for hende, og som trækker hendes hjerte i forskellige retninger.

streg

Anmeldelse

Jeg har været vild med ’Det glitrende hof’ meget længe, og jeg er meget ked af, at det nu er slut. Jeg har været vild med universet lige fra starten, fordi det er så godt bygget op, og jeg glemmer aldrig tankerne og følelserne, som jeg havde første gang, jeg kom ind i universet, da man kom til ”deres nye verden”. Her i ’Smaragdhavet’ befinder vi os en stor del af tiden i Adoria. Det fungerer rigtig godt, fordi det er en verden, som jeg er blevet meget interesseret i, og jeg var derfor også ret interesseret i at vide, hvad der skete med Tamsin, både efter skibbruddet, men også senere hen, og det har jeg heldigvis fået svar på.

Jeg må indrømme, at jeg ikke var så vild med Tamsin, i forhold til de andre 3 piger som man lærer at kende og elske. Jeg har altid følt, at hun var kold, kedelig og alt for ambitiøs. Men jeg vil sige, at man virkelig kom tættere på hende, og det var helt fantastisk, fordi hun fik en personlighed, hvor hun fremstod stærk, følsom, medmenneskelig og loyal. Det var rigtig godt, og jeg begyndte helt sikkert at elske hende, især jo længere jeg kom ind i bogen.

Jeg vil sige, at der var en mere politisk tilgang til denne bog, end der havde været i de to forrige. På et tidspunkt blev det næsten også for meget af det gode, fordi jeg synes det var lidt svært af finde rundt i de forskellige klaner, lande og byer i den nye verden, og jeg må også indrømme, at det ikke var det som interesserede mig allermest, men jeg synes det var fedt at se samfundet i byen Chestermill (Marie tjekker navn), som virkelig fik nogle tanker i gang.

Som sagt er jeg ked af, at det nu er slut. Jeg ville helt sikkert gerne læse flere af Richelle Mead i denne genre med dette fantastiske univers, fordi det er fængslende og hendes skrivemåde og persongalleri er meget interessant, så man slet ikke kan sige nej. Derfor kan jeg heller ikke gøre andet, end at anbefale at man tager fat i ’Det glitrende hof’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *