”Søstrene fra Ravdos” af Corina Judith Plougfelt

image_pdfimage_print

Søstrene fra Ravdos

Original titel: Søstrene fra Ravdos
Forfatter: Corina Judith Plougfelt
Genre: Fantasy, ungdomsbog
Sider: 374
Forlag: Mellemgaard
Udkom: 3. oktober 2014

DUO stjerner III

 

 

 

’Søstrene fra Ravdos’ var en virkelig overraskende læseoplevelse. Den indeholdte det hele – kærlighed, krig, elevere, og ja endda pirater.

streg

Resumé

Erika og Dina er søskende – halvsøskende og halvelevere. De bor begge i Ravdos, som er styret af racisme og grådighed. Derfor skal Erika og Dina begge kæmpe for deres pladser i landet. De to piger vælger at gå hver deres vej, og møder undervejs ledsagerne, piraten Cassi og magikeren Tobias. Så er spørgsmålet bare, om de to halvsøskende kan samles igen, og kæmpe for at skabe et nyt Ravdos?

streg

Anmeldelse

Jeg synes virkelig ’Søskende fra Ravdos’ var en rigtig positiv og overraskende læseoplevelse. Jeg havde egentlig ingen forventning til bogen, men jeg blev fuldstændig spundet ind i bogens historie allerede fra det første kapitel. Jeg skulle lige ind i ’Søstrene fra Radvos’ univers, og danne mig et billede af hvilke væsner, som jeg ville møde i denne bog. Grunden til at jeg følte, at det var en overraskende læseoplevelse for mig, var fordi jeg mødte så mange forskellige væsner og verdener, samtidig med at handlingen fremstod realistisk, på trods af at der ikke findes halvelevere. Jeg fik også helt lyst til at hoppe ind i Ravdos, og være lige ved siden af de to finurlige søstre.

I bogen hører man flere forskellige synspunkter fra de personer som man møder. Forfatteren, C. J. Plougfelt, formår at få det til at hænge sammen, ved at man får lidt ekstra information på den måde. Der bliver dog mest vekslet mellem de to søstre, og dette medførte at jeg kunne lide begge søstre lige meget, og derfor ikke havde en favorit. Jeg kunne på den måde sætte mig i begge søstres sted, og føle med dem begge – ja, jeg følte mig næsten som deres søster. De to søstre bevæger sig i to virkelig forskellige retninger og verdener, hvilket fungerede godt i forhold til kampen om, hvad der er godt og ondt – og at alt måske ikke er så sort og hvidt som man lige tror.

’Søstrene fra Ravdos’ kommer vidt omkring, og jeg synes ikke rigtig, at den mangler noget. Noget jeg virkelig var imponeret over, var den måde forfatteren, C. J. Plougfelt, kunne flette de forskellige verdener sammen, så det virkede helt naturligt. Dette kommer især til udtryk igennem de væsner, som hun vælger der skal mødes, og de kærlighedsforhold som opstår undervejs. Vi møder halvelvere, riddere, magikere og ja en pirat. Det er på dette jeg mener med at de forskellige verdener spindes sammen.

Jeg åd nærmest denne bog, fordi jeg ikke kunne få nok af hverken søstrene eller det univers, som jeg befandt mig i, hvilket gør at jeg kun kan anbefale andre at komme i gang. Måske ender du med, at blive ligeså bidt af historien, som jeg har været. Jeg håber på at høre mere fra forfatteren, C. J. Plougfelt, i fremtiden.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.