“Sofias Portræt” af Mette Fruensgaard

Originaltitel: Sofias Portræt
Forfatter: Mette Fruensgaard
Genre: Romance
Sider: 314
Forlag: Palatium Books
Udgivelsesdato: 3. september 2021

 

 

 

 


Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

En skøn fortælling om modstand i livet, kærlighed på tværs af sociale lag og kunst.

streg

Resumé

Sofia Rogers har succes som galleriejer. En mørk hemmelighed fra hendes tid i Paris gør dog at hun er kendt som Isdronningen, da hun hverken vil fotograferes eller males. Adam Villadsen forsøger at slå igennem med sin kunst efter at være droppet ud af jurastudiet, til hans forældres store ærgrelse dog. De to mødes ved en fernisering, og selvom lysten er der, må de begge to gøre op med sig selv, om der er plads til deres drømme og deres forhold.

streg

Anmeldelse

Det er rigtig længe siden, at jeg har været så grebet af en romantisk fortælling, som ’Sofias Portræt’. Jeg slugte bogen på under et døgn og den har virkelig fået min lyst for romantik til at spire igen, så jeg håber bestemt at Mette Fruensgaard skriver flere bøger i samme dur som denne, for den var simpelthen så velskrevet og underholdende.

Den her anmeldelse ville blive rigtig lang, hvis alle de positive aspekter af bogen skulle opremses, så derfor holder vi os til det vigtigste. Alle personerne, både store og små, havde en utrolig dybde og skabte nogle perfekte samspil mellem Sofia og Adam. Typisk vil der altid være lidt fyld i nogle bøger, hvis man har behov for at der skal ske noget særligt i fortællingen, men i Sofias Portræt havde både Sofia og Adam etablerede venskaber og et liv uden for deres kærlighedshistorie, hvilket gjorde at det hele faldt meget mere naturligt, og man også blev interesseret i dem som enkeltstående individer.

I forlængelse af dette, var et fantastisk aspekt af bogen, at Sofia og Adam havde relevante, realistiske problemer. Sofias mørke fortid får lov til at spille en relevant rolle, men uden at det bliver for kliche og man får den faktisk først at vide relativt sent inde i fortællingen. Samtidig er det en dans for Adam om at vælge Sofia eller sin kunst, som på ingen måder bliver for overilet, men derimod vældig gennemtænkt. Det er helt fantastisk at se velovervejede handlinger, og konsekvenser til det der sker i fortællingen.

Det sidste som ’Sofias Portræt’ gør rigtig godt, er at tage en samfundsrelevant vinkel op. Nemlig både aldersforskellen mellem Sofia og Adam, men også hele problematikken i at være kæreste med en galleriejer, når man selv er kunsten, og om hvorvidt det er uetisk. De to problematikker bliver diskuteret mellem hovedpersonerne og deres venner, og giver rigtig mange interessante vinkler, uden at man føler som læser, at man skal være enig i nogen af delene.

’Sofias Portræt’ får 6 stjerner fordi det er en rigtig velskrevet roman, hvor der sker en masse uden at det bliver klicher og fordi den tager nogle fede problemstillinger op, som passer perfekt ind i fortællingen. Den kan helt klart anbefales og er en af de bedste romantiske bøger jeg har læst længe.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *