“Solbarnet” af Kasper Hoff

image_pdfimage_print

solbarnet

Titel: Solbarnet
Forfatter: Kasper Hoff
Udgivelsesdato: 28. august 2012
Sidetal: 319
Forlag: Forlaget Facet

DUO stjerner III

 

 

 

 

 

 

Jeg blev positivt overrasket af ’Solbarnet’, som jeg ellers ikke troede, ville falde i min smag, men der tog jeg fejl.


streg

Resumé

Drengen Nimo bor i landet, kaldet Solrun, hvor folket slider sig selv op, for at fuldføre en gammel profeti, der går ud på at hente Solguden ned på jorden. De bygger Soltårnet, som har været undervejs i mange hundrede år. Nimo udvælges til Solbarn, og hans opgave er at opfylde profetien, men han opdager snart, at det er ikke alle, der ønsker at profetien går i opfyldelse..

streg

Anmeldelse

Jeg synes det er en meget interessant historie, som forfatteren Kasper Hoff har opdigtet. Den viser på alle måder hvordan et religiøst styre kan køre helt af styret, og ødelægge mere end det gavner. Jeg har ikke tidligere læst noget lignede, og jeg må indrømme, at jeg var fascineret. Jeg er stor fan af ’Skammerens Datter’-serien, som har lidt af det samme, da det ikke som sådan er et eventyr, og det også er unge mennesker vi følger. Det var rigtig interessant at se meget af denne verden med Nimo’s øjne, og læse om de vilkår han har levet under inden han blev Solbarnet.

Nimo er karakter, som er virkelig spændende at følge, fordi han går igennem så meget i løbet af forholdsvis kort tid. Han får dog hjælp og råd af adelspigen Zira, men når man som 10-12 årig sidder på en trone, og styrer et helt land, kan det være svært at lytte til gode råd, da magten kan ende med at æde en op indvendig. Det er her, at Zira kommer ind i billedet, og skal hjælpe ham til ikke at gå ned af den vej. Det er svær kamp, og man kan virkelig føle hendes frustrationer, og kan nemt identificere sig med hende. Hun er rigtig godt skildret med en stor og dyb personlighed.

Forfatteren tager rigtig mange emner op undervejs, og de får også en selv til at stille spørgsmål til ens eget liv. Sådan oplevede jeg det i hvert fald selv. Det fik mig også til at spekulere over, hvordan jeg selv ville kunne leve i sådan en verden, hvor en profeti giver mere ulykke end glæde, da profetien faktisk går hen og

får folket til at lide. Det er et meget interessant dilemma, og jeg kan gode lide, at man bliver sat på arbejde i forhold til selv at tænke over, hvordan ens eget liv ville se ud, hvis man levede under deres vilkår.

En ting, som jeg også var rigtig glad for, er den måde kapitlerne og hele opbygningen af bogen er lavet. Det er en bog, som både er egnet til den unge læser, men kan også sagtens nydes af en voksen, og derfor har den en stor målgruppe. Bogen ville helt sikkert også kunne bruges som højtlæsning til sine børn, men det er en barsk verden, som man begiver sig ind. Jeg vil selv anbefale den til folk, som godt kan lide realistiske historier, og til dem der godt kan lide af filosofere over handlingen.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.