“Solsøsteren” af Lucinda Riley

Solsøsteren

Original titel: The Sun Sister
Forfatter: Lucinda Riley
Serie: De Syv Søstre
Oversat af: Ulla Lauridsen
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 754
Forlag: Cicero
Udgivelsesdato: 21. november 2019

DUO stjerner III

 

 

Tak til Cicero for anmeldereksemplaret.

Så er vi kommet til Electras historie i ’De syv søstre’, som jeg både har ventet på og glædet mig til at læse. Hun var nemlig ikke en person, jeg havde fået det bedste indtryk af.

streg

Resumé

Electra har alt, hvad man kunne drømme om. Hun er en gudesmuk supermodel, der både er rig og berømt, og hun lever det luksuriøse liv, men under overfladen er livet dog knap så perfekt. Da hendes kæreste forlader hende, sidder hun tilbage med et knust hjerte og for at distrahere sig selv, fylder hun sine vågne timer med arbejde, fyre og andre stimulanser, da hun heller ikke kan forholde sig til, at hendes adoptivfar, Pa Salt, er død. En dag modtager hun et brev fra en fremmed kvinde, der hævder at være hendes bedstemor, og det viser sig, at der er en vej ud af mørket, hvor hun også samtidig finder ud af, hvor hun stammer fra.

streg

Anmeldelse

Det er omkring et år siden, at den sidste bog i ’De syv søstre’ udkom, hvor jeg fik en lille forsmag på Electras historie, så da jeg så, at den kom nu, måtte jeg bare have den og læse den med det samme! Jeg er helt vild med Lucinda Rileys skrivemåde, hvor vi både får historiske inputs, rejser mellem nutiden og fortiden, og hele denne her idé om en mand, der har adopteret 6 piger fra forskellige steder i verden. På den måde føles det som om, man selv er ude på en rejse, når man læser hendes bøger, fordi miljøet vi befinder os i er så detaljeret og godt beskrevet.

Jeg synes også, at det er nogle flotte forsider, der pryder bøger, og derudover har de en fed detalje, som gemmer sig under det cover, man kan tage af. Med Electras historie kommer vi hele vejen fra det til tider kolde New York til det varme Afrika og nærmere bestemt Kenya. Den forskel var en god kontrast, og vi befinder os også i New York i en del af fortiden.

’Solsøsteren’ har også en virkelig god historie, og tager os med på en rejse, hvor vi sideløbende med Electras historie følger kampen for ligestilling i USA, hvor Martin Luther King også kommer ind i billedet et par gange med hans ikoniske tale ”I have a dream”. Electra har også altid følt sig lidt udenfor, da hun, udver at hun er meget høj, også har en mørk hudtone, hvilket ikke altid har været let.

Electra er også på noget af en rutsjebanetur, men hun vokser og udvikler sig også enormt meget i løbet af bogen. Indimellem kunne hun nemlig godt fremstå lidt forkælet og teenageragtig, men det synes jeg faktisk, at hun voksede fra hen af vejen. Samtidig er hun også selv på en meget følelsesmæssig rejse, og hun har virkelig nogle ting, hun kæmper med, da hun altid har følt sig lidt alene og aldrig har søgt hjælp eller delt hendes problemer med nogen.

Jeg synes også, at et af de store temaer i bogen var, hvor meget man var villig til at ofre for dem man elsker. Cecily, som vi følger i fortiden, ofrer i hvert fald en hel del for hendes kære. Når vi fulgte hende befandt vi også størstedelen af tiden i Kenya, hvilket jeg synes var spændende at opleve, specielt fordi man fik et indblik i, hvordan de var påvirket af 2. Verdenskrig dengang.

Det er noget af et tvist ’Solsøsteren’ slutter med, som jeg dog lidt havde gået og forventet ville komme, selvom jeg var begyndt at tvivle til sidst. Jeg tænker i hvert fald, at det ikke er den sidste bog i ’De syv søstre’, så jeg håber bare at fortsættelsen snart er på trapperne. Den kan i hvert fald umuligt slutte sådan!

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *