“Sort måne – Blodarv” af Haidi Wigger Klaris

sort måne

Original titel: Sort måne 
Forfatter: Haidi Wigger Klaris
Serie: Blodarv
Genre: Ungdomsbog
Sider: 299
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato
: 16 oktober 2020

DUO stjerner 4

 

 

 

 


Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret

Jeg synes virkelig, at Blodarv bygger på en masse potentiale, og det var en fornøjelse at følge en mandelig hovedperson, men jeg er nok lige gammel nok til målgruppen.

streg

Resumé

Connor har hele livet boet med sin mor alene. Men da hun dør, bliver han tvunget til at flytte til den lille by Mossy Creek, hvor hans moster og bedstefar bor, selvom han aldrig har hørt om dem før. Han finder hurtigt ud af, at alt ikke er som det skal være i byen, og man er underlagt nogle mærkelige regler og en masse hemmeligheder. Han møder hurtigt den smukke og mystiske Amelia, som slår benene væk under ham, og det bliver starten på en romance, som er dømt til at slutte, før den er begyndt, da mange ikke ønsker at se dem sammen.

streg

Anmeldelse

Jeg glædede mig egentligt lidt til at læse ’Sort måne’ af forfatteren, da jeg har læst hendes tidligere serie, som jeg faktisk var ret vild med. Det er selvfølgelig for noget tid siden, hvor jeg nok generelt var lidt mere interesseret i fantasy og den lidt mere lette fantasy, som jeg vil kalde disse bøger. Universet er ikke så kompliceret, men jeg synes, at den verden vi får et lille indblik i har en hel del potentiale.

Jeg er nok ved at være lidt gammel, men jeg synes det hele blev lidt for let for mig. Jeg vil nok gerne have lidt hedere romancer og mere kompliceret fantasy univers, hvis jeg skal læse det, men jeg synes at forfatteren har fat i nogle fede elementer i sin bog. Vi har denne indgroet by, som gemmer på en masse mystik og hemmeligheder. Vi har nogle monstre, som lever blandt menneskerne, og vi har en fortid i form af Connors forældre.

Bogen er let læselig og virkelig god at komme i gang med. Det er nemt at følge med vores hovedperson og de personer, som vi møder. Vi får en cliffhanger, som gør, at jeg da også skal læse videre, selvom jeg ikke blev ligeså fanget af bogen, som jeg havde håbet.

Jeg synes, det var ret fedt at følge en mandlig hovedperson for en gangs skyld. Jeg gør det generelt ikke, fordi jeg godt kan føle, at det bliver lidt for banalt, når det sker, men det synes jeg faktisk ikke var tilfældet ved Connor. Han var virkelig sympatisk og virkede til at gerne ville vise sine følelser og tanker til læseren og personerne omkring ham, så det synes jeg var et stort plus og er helt sikkert også en af grundene til, at jeg gerne vil læse videre i serien.

Til den lidt yngre målgruppe, som gerne vil have en romantisk bog med et godt tvist af hemmeligheder og mystisk, rammer den ret godt plet, fordi den virkelig indeholdt nogle gode elementer og rummer af en masse potentiale.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *