“Soulfinders – Sky” af Joss Sterling

cover


Original titel: Soulfinders: Sky
Serie: Soulfinders
Forfatter: Joss Sterling
Forlag: Rosinante & Co
Sider: 328
Udgivelsesdato: 14/9 – 2012
Oversat af: Lone Diana Jørgensen

DUO stjerner III

 

 

Jeg syntes, det er dejligt, når forfattere prøver at bringe noget nyt ind i en genre, hvor stort set hver eneste bog handler om det samme.

s

Resumé

Sky Bright er lige flyttet fra England til USA med hendes skøre adoptivforældre. Da Sky starter i high school og møder den barske fyr Zed Benedict, går det hurtigt op for hende, at Zed ikke er helt normal. Der går ikke lang tid, før Zed begynder at følge efter Sky. Zed er overbevist om, at Sky er hans Soulfinder, og at hun er en savant ligesom ham. Sky er dog ikke helt overbevist.

Men det er ikke alt. Sky går med en masse skjulte minder. Minder, der er lukket og låst inde bag tykke døre langt væk. Hun opfanger dem i små glimt, og de skræmmer hende. Minderne er om hendes mørke fortid, og tiden er kommet til, at hun må konfrontere sin fortid.

s

Anmeldelse

Mens jeg sad og lavede ønskelister til jul, gik det op for mig, at jeg ikke havde nogle bøger på min ønskeliste, og jeg skyndte mig at gennemsøge nettet for mulige bøger. Det var i den sammenhæng, at jeg faldt over “Soulfinders”. Af bagsideteksten kunne jeg fornemme noget nyt indenfor den ellers meget udforskede paranormal-romance verden. Jeg slog straks til, og så dukkede den på magisk vis op mellem mine pakker juleaften.

Jeg syntes, det er dejligt, når forfattere prøver at bringe noget nyt ind i en genre, hvor stort set hver eneste bog handler om det samme. Man kommer dog ikke udenom nogle af de klassiske klichéer i “Soulfinders”, og jeg vil ikke sige, at bogen var fuldstændig original. Det er alligevel et nyt syn på genren, og det var skønt at opleve et nyt univers med nye superkræfter. På nogle punkter fejler beskrivelsen af det overnaturlige dog. Jeg har ikke helt forstået, hvilke overnaturlige evner forfatteren arbejder med, og der kunne muligvis godt have været lidt flere forklaringer omkring hele ’Savant’ emnet, men samtidig nød jeg også mystikken lidt, og håber, at jeg får mere at vide i de efterfølgende bøger.

Romancen imellem Zed og Sky er godt bygget op. Der er ikke noget med, at Zed bare møder op og siger, at Sky er hans Soulfinder, og så er de pot og pande derfra, nej der er nogle velskrevne kapitler, hvor Zed prøver at vinde Sky og få hende til at indse hvad og hvem hun er. Det virker meget mere realistisk, når romancen opbygges på den måde i stedet for, at de var forelskede efter at have kendt hinanden i 5 minutter.

Selve den store handling er jeg lidt skuffet over, alle de små detaljer og romancen mellem Sky og Zed er beskrevet meget velformuleret, men selve plottet syntes jeg falder lidt til jorden. Midt i en bogen sker der en del action og det er alt sammen meget interessant, problemet er bare, at der sker akkurat det samme igen 100 sider senere, og jeg sad lidt og tænkte ”Er det bare det, der sker?” fordi jeg forventede noget andet, end hvad jeg allerede havde læst 100 sider tidligere.

Samlet set var bogen god, og jeg indrømmer da gerne, at jeg havde læst den i løbet af 3 dage. Bogen er virkelig fængende, og når jeg først gik i gang, var det svært at lægge den fra mig igen. Jeg glæder mig til at læse den næste bog i serien og se, hvordan forfatteren vil bringe historien videre, for af de informationer, jeg har opsnuset, er det ikke Sky og Zed’s historie, der fortsætter.

s

Stine DUO

Skrevet af Stine Jørgensen


1 thought on ““Soulfinders – Sky” af Joss Sterling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *