“Spejlbyen” af Justin Cronin

Spejlbyen

Original titel: The City of Mirrors
Forfatter: Justin Cronin
Serie: The Passage
Genre: Spændingsroman
Oversat af: Jan Pock-Steen
Sider: 835
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udkom: 31. oktober 2016

DUO 6 stjerner

 

 

Så kom afslutningen på den rejse, jeg har været igennem med Amy og andre i de første bøger. Justin Cronin får afsluttet bogen på en rigtig interessant måde og på en måde, som jeg aldrig har set før.

streg

Resumé

Amy og vennerne har fået besejret de tolv. Tiden går og der er stilhed og fred over en lang periode. De overlevende får opbygget et samfund og generationerne udvikler sig. Men netop som Peter, Sara og de andre tror, at de er sikre, dukker der forskellige tegn op om, at det slet ikke er slut endnu. De har fået besejret de tolv, men hvad med der, hvor det hele startede? Pludselig står de alle sammen overfor en sidste stor kamp, som skal fortælle om de kan sejre eller tabe det hele. 

streg

Anmeldelse

’Spejlbyen’ fortsætter med den fantastiske og vidunderlige skrivemåde, som de forrige bøger i serien. Jeg var meget spændt på, hvordan slutningen skulle gå for alle dem, som man har mødt i de andre bøger og er begyndt at elske. Jeg kan rigtig godt lide, at bogen fortsætter i samme tema og samme måde, som de andre er blevet skrevet på. Det er bare helt specielt, synes jeg. Den kommer op på et meget højere niveau. Dette viser slutningen også, og især hvor meget forfatteren har gennemtænkt og udforsket det hele. Det var vildt fantastisk. Justin Cronin giver også et billede af kærlighed igennem bogen, både den lykkelige og en ulykkelig.

Jeg kunne virkelig godt lide, at forfatteren formår at få kærligheden ind i bogen og på den måde, som han får det hele flettet sammen på. Bogen tager også en drejning på kærligheden, som jeg ikke havde set komme i de andre bøger. Det kan være svært at følge med og omstille sig en gang i mellem, fordi man føler lige, at man har lært dem at kende, mens der går mange år i mellem bøgerne og bare i den ene bog. Selvom at kærligheden fylder meget i bogen, både den gode og lykkelige kærlighed og den ødelæggende kærlighed, som kommer til at have en betydning langt ud i fremtiden, er der også en del spænding tilstede i bogen.

Der er faktisk en del fart over feltet i bogen, især hen imod slutningen, som det jo gerne er med en afslutning i en serie. ’Spejlbyen’ skuffede mig på ingen måde og jeg synes at den kom godt op på niveau med de andre. Det er nogle tykke bøger alle sammen, så dette betyder at der sker rigtig meget. Dette betyder også, at jeg lige skulle ind i bogen og personerne igen, inden jeg kunne være helt med på, hvad der var sket tidligere. Men da jeg så var begyndt på læsningen af den sidste bog, fik jeg en stor lyst til at læse dem alle igen.

Jeg kan på alle måder anbefale ’Spejlbyen’ ligesom at jeg kan anbefale serien ’Den første’. Det er nogle tykke og tunge bøger i forbindelse med sproget og historien, men jeg følte helt sikkert at det var tiden værd.   

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *