“Start med HVORFOR” af Simon Sinek

image_pdfimage_print

null

Originaltitel: Start with WHY
Forfattere: Simon Sinek
Genre: Ledelses litteratur
Sider: 256
Forlag: Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck
Udgivelsesdato: 7. november 2013

 

 

 

Reklame – Tak til Bog & Idé for at sponsere bogen. (Direkte link til bogen her. Læs mere om Simon Sinek her)

Velovervejet, letlæselige og inspirende bog til den refleksive læser og aspirerende leder – en encyclopedia for ‘leading by example’.

streg

Bagsidetekst

Hvorfor er nogle mennesker og virksomheder mere innovative, banebrydende og succesfulde end andre? og hvordan kan det være, at de er i stand til at gentage succesen igen og igen?

Fordi det ikke drejer sig om, HVAD du gør – det vigtige er, HVORFOR du gør det.

Steve Jobs, brødrene Wright og Martin Luther King havde alle én ting til fælles: De var drevet af deres HVORFOR.

Denne bog har gået sin sejrgang verden rundt med sin friske og innovative tilgang til ledelsesfilosofi, og hvad der skal til for at inspirere andre.

En ny klassiker i managementlitteraturen.

streg

Fra første side blev jeg kaptiveret af en trang til at vide mere og mere omkring, hvad der fik folk som Steve Jobs til at inspirere, motivere og udfordre “boksen” af almen tankestrøm.

Forfatteren har et velovervejet, nuanceret og letlæselig fremgangsmåde at visualisere sine ideer og eksempler på. Man bliver hurtigt trukket ind i inspirerende fortællinger og forklaringer, som alt andet end klinger hult. Om du er aspirerende leder, menig medarbejder eller blot interessere dig for, HVORFOR, succes er så svært og indviklet at forstå, så er dette bogen for dig.

Siderne flyver afsted og kapitlerne er fængende. Jeg fandt mig selv blive ved med at finde post-it-blokken frem for at skrive sindsoprivende og eksemplariske kvoter ned, imens jeg læste på livet løs – en encyclopedia for “leading by example”.

Bogen giver effektiv tankestof til den refleksive læser; hvorfor står du op om morgenen? Hvorfor går du på arbejde? Hvad driver dig? Den mentale efterbehandling af kapitlerne har været yderst inspirerende og ledet mig på vej til bedre at forstå, hvorfor vision og udlevelse er så tæt knyttet sammen, men så svært at eksekvere.

Så om du står og mangler inspiration eller skal skrive din første eller næste ansøgning til en ledende stilling, så er dette et must-read.

streg

Skrevet af Sebastian, gæsteanmelder.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.