“Stille nu” af Mary Kubica

Stile nu

Original titel: Don’t you cry
Forfatter: Mary Kubica
Genre: Thriller, Krimi
Sider: 349
Oversat af: Nikolaj Kvistgaard Johansen
Forlag: HarperCollins Nordic
Udgivelsesdato: 3. april 2018

 

 

 


Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret

Jeg havde meget svært ved at komme i gang med ’Stille nu’, og bogen formåede heller aldrig at rigtigt at fange mig.

streg

Resumé

Esther Vaughan forsvinder fra sin lejlighed. Hendes sambo Quinn Collins finder et meget mærkeligt brev på hendes værelse. Brevet får hende til at tænke over, hvor godt hun egentligt kender Esther. Quinn sætter jagten ind for at finde Esther, selvom der er dukker endnu flere foruroligende hemmeligheder op. På samme tid ser Alex Gallo en mystisk kvinde på byens cafe, hvor han arbejder. Han bliver hurtigt tiltrukket af hende, og lidt efter lidt lærer han hende og hendes hemmeligheder at kende, da hun bærer på noget mørkt og farligt….

streg

Anmeldelse

Det tog mig meget lang tid, at komme ordentligt i gang med ’Stille nu’. Helt hvorfor ved jeg ikke, fordi da jeg først læste om ’Stille nu’, synes jeg egentligt at den lød meget spændende og noget for mig. Men der var simpelthen et eller andet ved de første sider, som gjorde mig forvirret, og det gjorde bare, at jeg aldrig rigtig kom ordentligt ind i bogen, til at den kunne fange mig. Jeg kan rigtig godt lide genren i bogen, i form af en gåde, der skal løses, og det synes jeg altid fanger mig og gør, at jeg bare skal læse videre, for at finde ud af, hvad der kommer til at ske på næste side, men sådan havde jeg det slet ikke med denne bog.

Man følger 2 forskellige mennesker i bogen. Quinn og Alex. Jeg kunne allerbedst lide at følge Alex, fordi jeg følte med hans liv, og jeg kunne meget godt lide hans personlighed. Han er omsorgsfuld, og jeg kunne på en eller anden måde godt relatere mig til ham. Men Quinn synes jeg slet ikke, at jeg kunne komme ind på, og jeg følte egentlig bare, at hun var der. Jeg forstod heller ikke helt nogle af hendes tanker og konklusioner, som hun så hurtigt kommer ind i. Jeg kunne måske godt have tænkt mig, at spændingen blev opbygget på en anden måde, end det var tilfældet.

Jeg følte ikke, at der skete så meget i den største del af bogen. Men til gengæld kom der rigtig godt gang i slutningen, og det hele skete selvfølgelig på en gang, og sådan skal det også være. Et af de store elementer i bogen, kom dog aldrig rigtig ordentlig frem i lyset, og selvom man måske kan gætte sig frem til, at der er et eller andet med personerne, som vi møder og de ting, som personerne har indblik i, så manglede jeg lidt noget konkret at holde det op på.

Jeg kunne meget godt lide den måde, som forfatteren får det hele bundet sammen på til sidst i bogen. Til gengæld synes jeg, at der mangler nogle bedre beskrivelser og fortælling, da jeg synes, jeg har nogle spørgsmål, som jeg mangler besvaret. Men det kan være, at det er sådan, som det skal være, og at jeg aldrig får svar.

Jeg kunne faktisk et eller andet sted godt lide Mary Kubicas bog ’Pretty Baby’, men for mig blev jeg desværre aldrig rigtig fanget af ’Stille nu’, og det synes jeg er ærgerligt, fordi jeg synes egentligt ’Stille nu’ rummer en masse potentiale.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *