“Stjålet” af Lucy Christopher

Stjålet

Original titel: Stolen
Forfatter: Lucy Christopher
Genre: Ungdomsbog
Sider: 281
Oversætter: Lene Ewald Hesel
Forlag: Carlsen
Udkom: 26. juni 2014

DUO stjerner III

 

 

 

 

En utrolig fængslende, foruroligende og besættende bog, som vil komme helt ind under huden på dig.

streg

Resumé

16-årige Gemmas liv bliver ændret for altid en dag i en lufthavn. Hun møder den gådefulde Ty. Han bortfører hende fra lufthavnen til den australske ødemark, langt ude hvor der er mange mil til den nærmeste beboelse. Tys plan er at de skal leve sammen for evigt, selvom Gemma ikke helt er af samme opfattelse. Men hun ved, at hun er fuldstændig afhængig af Ty, i forhold til kendskabet af hendes omgivelser. Stjålet er Gemmas oplevelser skrevet til hendes bortfører.

streg

Anmeldelse

Jeg elskede ’Stjålet’ fra start til slut. Den var utrolig fængslende og jeg kunne ikke lægge den fra mig. Den er skrevet, som et langt brev fra offer til bortfører. Jeg kunne virkelig godt lide Lucy Christophers skrivemåde, fordi man fik et andet indblik i situationen og deres følelser, især Gemmas. Man kommer virkelig tæt på, og får et stort indblik i Gemma, som skriver dette brev til Ty, omkring hvad hun oplever og hendes følelser. Dette er nyt for mig, fordi jeg aldrig har læst en bog med denne synvinkel før, og det fungerede virkelig godt for mig.

Skrivemåden betød også, at man fik et virkelig godt synpunkt i personerne i historien, både i Gemmas og Tys tankegang. Man kan fuldstændig sætte sig ind i de følelser, som Gemma gennemgår, og dette gør hende til en virkelig realistisk person, og jeg tror virkelig, at jeg ville have de helt samme tanker og følelser, som hende. Det gjorde bogen virkelig god for mig, fordi jeg gennemgik det hele sammen med hende.

Jeg begyndte også at få Stockholmsyndromet sammen med Gemma, fordi at jeg virkelig fik sympati for Ty, på grund af de ting, som han har oplevet. Alt dette fik jeg, selvom alt inden i mig skreg, at han havde gjort noget virkelig forkert. Det gjorde ’Stjålet’ til en besættende bog, og selvom jeg var færdig med bogen, blev jeg ved med at tænke på den.

’Stjålet’ var også utrolig spændende for mig at læse, fordi der skete hele tiden. Lucy Christopher formåede også til perfektion, at give dig informationer, som man hungrede efter, og efterlod dig sultende efter flere. Jeg turde næsten ikke læse slutningen, fordi jeg vidste, at jeg slet ikke vil få nok informationer omkring hovedpersonerne. Jeg kunne simpelthen ikke lade være med at heppe på Gemma og Ty, selvom at jeg inderst inde vidste, at det var forkert, fordi der var alt for meget imellem dem, som stod i vejen. Og dette var præcis hvorfor ’Stjålet’ var så fantastisk.

’Stjålet’ kan kun anbefales – en helt igennem utrolig bog. Læs den, og jeg er sikker på, at du vil opleve stockholmsyndromet komme lige så tæt ind på kroppen, som mig oplevede.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *