“Stol på mig – hvis du tør” af Ally Carter

Stol på mig - hvis du tør

Titel: ”Stol på mig – Hvis du tør”
Serie: Gallagher Girls
Original titel: ”Cross My Heart and Hope to Spy”
Forfatter: Ally Carter
Oversat af: Tine Sakura Bestle
Udkom: 15. marts 2012
Sider: 256
Forlag: Alvilda

DUO stjerner 4

 

 

”Jeg elsker dig, men sig det ik til nogen – det bliver over dit lig!” er både spændende, sjov og en rigtig tøsebog. Jeg elskede den allerede fra første side.

streg

Resumé

Cam har været nødt til at slå op med Josh, og til trods for, at hun prøver at glemme ham og koncentrere sig om skolen, er det svært. I det nye semester lover hun sig selv, at hun vil passe sin skole, ikke bryde nogle regler, og bare have det fedt sammen med sine veninder – men hendes planer går imidlertid i vasken.

Pludselig bliver Gallagher Akademiet infiltreret af 15 drenge, ja drenge, der skal tilbringe semestret som en slags udvekslingsstudenter. De kommer fra det hidtil ukendte institut Tjørnekrat, som er en spionskole for drenge.

Tilværelsen for ikke kun Cam og hendes veninder, men også for alle de andre piger på Gallagher Akademiet, bliver med ét meget anderledes. De skal ikke kun gøre sig ekstra umage for altid at se über smarte ud, de skal også konkurrere mod drengene.

Det bliver ikke nemmere for Cam, da en af drengene, Zach, virker til at være interesseret i hende. Men spiondrenge er bestemt lige så svære at finde ud af som almindelige drenge – måske endda endnu sværere.

Men alt lader ikke til at være helt, som det skal være. Cam og hendes venner betvivler, om drengene fra Tjørnekrat Instituttet i virkeligheden er dem, de giver sig ud for – eller om de bare er ude efter nogle af de dyrebare skatte, Gallagher Akademiet gemmer på.

streg

Anmeldelse

Jeg var ret vild med den første bog i ”Gallagher Girls”-serien, så derfor glædede jeg mig til at komme i gang med to’eren, da jeg endelig fik tid – og den var bestemt ventetiden værd. Jeg blev hurtigt opslugt i Cam og hendes venindes verden.

Da jeg læste den første bog i serien, havde jeg ingen anelse om, hvad jeg kunne forvente mig af serien. Til ”Stol på mig – Hvis du tør” havde jeg imidlertid en fornemmelse af, at det ville være en rigtig god bog. Jeg vidste allerede, at jeg kunne lide personerne og hele historien med en spionskole i balance med teenagelivet. Og jeg blev bestemt ikke skuffet!

Det var skønt at gense alle de forskellige personer i bogen. De har alle sammen nogle meget unikke personligheder og færdigheder, som gør dem nemme at identificere med. Hvis man har nogle problemer med drenge, for eksempel, er det Macey, man skal gå til. Hun kan fungere som tolk fra drengesprog til pigesprog, og er helt klart den, der bedst ved, hvordan sådan nogle hankønsvæsener tænker.

Sproget i bogen er bare fedt. Det er meget jordnært og meget sådan, som vi teenagetøser nu engang snakker. Det tog mig godt nok lidt tid lige at vænne mig til det, fordi det er lidt anderledes end det sprog, der bliver brugt i så mange andre bøger. (For eksempel er der ikke så tit parenteser i bøger, men de er på ingen måde en mangelvare i ”Gallagher Girls”-bøgerne!) Og det er egentlig meget fedt med en anderledes skrivestil. For når jeg skriver med mine venner, for eksempel på Facebook, så bruger jeg faktisk ikke så sjældent parenteser, nu jeg tænker over det.

”Stol på mig – Hvis du tør” er en rigtig hyggelig bog at læse. Den er fyldt med spænding, der gør, at man på intet tidspunkt keder sig. Men alligevel er det ikke en bog, man ligger og filosoferer om ud på de små timer – og det er faktisk meget fint.

Alt i alt er ”Stol på mig – Hvis du tør” en super god tøsebog med et twist af spænding. Jeg vil klart anbefale dig den, hvis du har læst den første bog i serien. Det er en rigtig god bog at læse, når man bare har lyst til at slå hjernen fra og nyde en god bog.

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *