“Stormflod” af Eva Munk

Stormflod

Originaltitel: Stormflod
Forfatter: Eva Munk
Serie: Grøn klode

Genre: Young adult

Sider: 129
Forlag: Forlaget klippe
Udgivelsesdato: 4. november 2020

 

 

 

 


Tak til Eva Munk for anmeldereksemplaret.

’Stormflod’ er en ungdomsbog med et vigtigt budskab.

streg

Resumé

14-årige Tenna går i 8. klasse og bor i en lille by i Vestjylland med sin familie. Hun er tit nede på stranden for at samle affald op, fordi hun hader at se, hvordan mennesker ødelægger naturen. En dag falder hun over gruppen @grønklode på de sociale medier, som hun får meldt sig ind i. Her møder hun Pelle og A. K., der går ligeså meget op i miljøet som hende selv, og sammen bruger de deres tid på at få spredt budskabet bedst muligt om en bedre verden. Vejen er dog ikke så let, og Tenna er ved at miste modet flere gange.

streg

Anmeldelse

’Stormflod’ er en typisk ungdomsbog, der dog indeholder et vigtigt budskab. Men på trods af budskabets vigtighed var det ikke nok til helt at opsluge mig. Det skal dog siges, at bogen er tiltænkt et yngre publikum, og de måske vil have større glæde af bogen, for den er godt skrevet, men jeg har brug for at kunne identificere mig med en karakter eller historien, for at en bog vinder en plads hos mig.

Det er ikke fordi, jeg ikke går op i miljøet og naturen, men det har aldrig fyldt særlig meget hos mig, og det jeg har taget med mig i mine voksne år, er det min far har vist mig som barn i forhold til sortering. Jeg kan dog sagtens forstå Tennas kamp for at ville gøre en forskel i verdenen, men da det aldrig har haft en stor betydning i mit liv, blev jeg ikke nær så fanget af handlingen.

Jeg synes dog også historien viser en god side, der er kommet på grund af de sociale medier. Tenna føler sig nemlig meget alene, fordi hun ikke kender andre, som kæmper for miljøet på samme måde, som hun gør, men igennem instagram får hun kontakt til nogle ligesindede og får på den måde skabt nogle venskaber, hvor de har samme interesse. Det var dejligt at se en positiv vinkel på de sociale medier. Er du en miljøforkæmper, vil den her bog sikkert falde i din smag.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *